Μήνυμα του Μητσοτάκη στη Τουρκία για την εθνική μας κυριαρχία

Την ακριτική Ψέριμο επέλεξε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να στείλει μηνύματα με πολλαπλούς αποδέκτες.

Η περιοδεία του αρχηγού της Αξιωματικής αντιπολίτευσης σε Κω και Ψέριμο είχε σκοπό να βρεθεί κοντά στα ακριτικά φυλάκια μια ανάσα από τα τουρκικά παράλια.
Ο κ. Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στην Ψέριμο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σε αυτό εδώ το ακριτικό φυλάκιο, 9 στρατιώτες και ένας αξιωματικός κάθε μέρα υψώνουν την ελληνική σημαία. Εξασφαλίζουν την ασφάλεια, εγγυώνται την εθνική κυριαρχία της χώρας.

Θέλω εδώ, από την ακριτική Ψέριμο, για άλλη μια φορά, να στείλω ένα μήνυμα: Ότι η χώρα μας, η Ελλάδα, επιδιώκει πάντα σχέσεις καλής γειτονίας με την Τουρκία, πάντα στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου και των Διεθνών Συμβάσεων.

Και θέλω, με την ευκαιρία της επίσκεψής μου εδώ, στην ακριτική Ψέριμο, να συγχαρώ τους άντρες, τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ειδικά αυτούς που υπηρετούν στην ακριτική Ελλάδα. Να τους πω, για άλλη μια φορά, πόσο εκτιμούμε την προσφορά τους και πόσο όλη η ελληνική κοινωνία, τους περιβάλλει με την εμπιστοσύνη της».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα