Μία αργή διαδικασία… αναγέννησης

Όσοι παρακολουθούν στενά τη φετινή ΑΕΚ και είδαν την Αναγέννηση Καρδίτσας να μειώνει σε 2-1 κατάλαβαν πως μάλλον θα υπάρξουν κι άλλα… δράματα. Ανεξαρτήτως απόδοσης, η Ένωση στο παιχνίδι για τη δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Κυπέλλου έδειξε μία νοοτροπία που αποτελεί μεγάλο αγκάθι για το σύλλογο. Μία νοοτροπία που τη διέπει εδώ και χρόνια, αρχής γεννωμένης από τη μέρα που γκρεμίστηκε το «Νίκος Γκούμας»!

Όλοι μα όλοι πιστεύουν, πια, ότι μπορούν να νικήσουν την ΑΕΚ, μία ομάδα που με τη Ρεάλ Μαδρίτης σε τέσσερις αγώνες μετράει μία νίκη και δύο ισοπαλίες. Αυτή η νοοτροπία πρέπει να αποτιναχθεί και η ΑΕΚ να αναγεννηθεί σύντομα. Θα το κάνει εντός των λασπωμένων αγωνιστικών χώρων της Καρδίτσας ή του κρύου ΟΑΚΑ; Δεν γνωρίζουμε στα σίγουρα, αλλά μάλλον όχι. Θα το κάνει στο νέο της γήπεδο; Μάλλον ναι!

Δε ρίχνουμε όλο το βάρος της απρόσμενης (μετά το 0-2 του Πέκχαρτ) ισοπαλίας στην κακή νοοτροπία του συλλόγου, καθώς η ομάδα έπαιζε με τα τρίτα, ούτε καν με τα δεύτερα. Από τους ένδεκα που ξεκίνησαν , οι περισσότεροι σε μία κομπλέ ΑΕΚ μένουν εκτός 18άδας. Κριτική για την εικόνα όσον αφορά τη συνοχή των γραμμών και τη συνολική λειτουργία δεν μπορεί να γίνει. Σε ατομικό επίπεδο, όμως, διαπιστώθηκαν  τα εξής:

Ο Ανέστης δεν μπορεί να βελτιώσει τις αδυναμίες του. Φταίει το τιμ των τερματοφυλάκων.

Ο Μπακάκης μετά τον τραυματισμό του δεν είναι ο ίδιος παίκτης. Δυστυχώς όχι μόνο για την ΑΕΚ, αλλά και για την Εθνική ομάδα.

Ο Τζανετόπουλος δεν είναι αυτό που όλοι νομίζαμε. Κι αν είναι, δεν αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

Ο Μανωλάς δεν μοιάζει στο θείο του ή στον ξάδερφό του.

Από την άλλη, ο Πέκχαρτ έβαλε δύο γκολ. Πρόκειται για ένα σέντερ φορ που αν έπαιζε σε μία άλλη ΑΕΚ με τον Σαβέφσκι, τον Τσιάρτα και τους άλλους, ίσως και να πετύχαινε περισσότερα γκολ από τον Σλίσκοβιτς. Είναι περιστασιακά αποτελεσματικός. Παράξενη περίπτωση φορ…

Τέλος, οι μικροί Τσέλιος, Γιαννούτσος και φυσικά ο Γαλανόπουλος έδειξαν καλά στοιχεία. Η ΑΕΚ, όμως, δεν θέλει παίκτες που σταματάνε να εξελίσσονται μετά τα 20.  Θα μπορέσουν αυτοί οι τρεις να εξελιχθούν; Σίγουρα, η πορεία των ομάδων Κ-15 και Κ-17 είναι πολύ καλύτερη σε σχέση με αυτή των προηγούμενων ετών και στον τομέα ανάδειξης ταλέντων υπάρχει μία συγκρατημένη αισιοδοξία…  Η ΑΕΚ φαίνεται να αναγεννιέται με αργές διαδικασίες…  Αν ο κόσμος έχει υπομονή, έχει καλώς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα