Μία διάκριση που άργησε!

 

 

Βρισκόταν στον προθάλαμο του Hall of Fame εδώ και χρόνια, αλλά όλο και κάποιος άλλος μεγάλος καλαθοσφαιριστή του παρελθόντος έμπαινε μέσα… Αυτή τη φορά, όμως, ήταν η σειρά του. Ο Νίκος Γκάλης ανήκει πια στο πάνθεον, δίπλα στους κορυφαίους.

Ο Έλληνας μπασκετμπολίστας, υπερπρωταθλητής Ελλάδας, πρωταθλητής και δευτεραθλητής Ευρώπης και κορυφαίος μπασκετμπολίστας σε προσωπικό επίπεδο, έλαβε τη μεγαλύτερη μπασκετική διάκριση και μπήκε στην επίλεκτη αυτή ομάδων των κορυφαίων του αθλήματος. Του άξιζε αυτή η τιμή και έπρεπε να έχει… διευθετηθεί εδώ και χρόνια.

Η δήλωσή του μετά την ανακήρυξη του ως κορυφαίος του αθλήματος ήταν η εξής:

«Το να ανήκω στην “Αίθουσα της Δόξας” του Μπάσκετ είναι ύψιστη τιμή. Το να βρίσκομαι στις καρδιές του κόσμου είναι η μεγαλύτερη χαρά. Ευχαριστώ όλους αυτούς που βρέθηκαν στο πλάι μου στο ταξίδι της καριέρας μου και τους νιώθω δίπλα μου μέχρι και σήμερα. Η αγάπη του κόσμου είναι η πραγματικότητα που μοιάζει με όνειρο. Μεγαλώνοντας στη Γιούνιον Σίτι του Νιου Τζέρσεϊ και πετυχαίνοντας τους πρώτους μου πόντους στα ανοιχτά γήπεδα και φτάνοντας τώρα να είμαι μέλος του Hall of Fame είναι ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Νιώθω τιμή και περηφάνια».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα