Μίσσας: «Ξεκάθαρα αποτυχία αν δεν πάρουμε μετάλλιο»

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ανδρών στο μπάσκετ, Κώστας Μίσσας, λίγες ώρες πριν αναχωρήσει το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από το Καρπενήσι για να μεταβεί στην Πάτρα, μίλησε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό και επανέλαβε πως στόχος δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο πέρα από το μετάλλιο:

«Ακόμα είναι νωρίς, αλλά Ισπανία, Λιθουανία, Γαλλία, Ελλάδα, ίσως και η Ιταλία θα διεκδικήσουν τα μετάλλια. Γενικότερα είναι 6-7 ομάδες σε πολύ υψηλό επίπεδο. Γνωρίζουμε τα ρόστερ γιατί τώρα ολοκληρώνονται», ήταν η αρχική τοποθέτηση του Κώστα Μίσσα που αναφέρθηκε στην απώλεια του Κώστα Κουφού, λέγοντας πως όλες οι ομάδες έχουν έναν-δύο σημαντικούς παίκτες που απουσιάζουν

Στη συνέχεια τόνισε: «Οι προσδοκίες μας είναι υψηλές. Ξέρουμε πολύ καλά ότι αν θες να προχωρήσεις πρέπει να κατακτήσεις τους πιο μικρούς στόχους και μετά να πας στο μεγαλύτερο. Έχουμε μια ομάδα που έχει ταλέντο και είναι από τις καλές ομάδες στην Ευρώπη, αλλά θα πρέπει να το αποδείξουμε. Στη θεωρία είναι όλα καλά, αλλά θα πρέπει να πάρεις αποτέλεσμα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό»

Για το γεγονός πως η Εθνική Ανδρών έχει να πάρει μετάλλιο από το 2009, ο προπονητής μας είπε: «Αναμφισβήτητα είμαστε εφτά χρόνια χωρίς διάκριση. Υπάρχουν δύο πολύ σημαντικά κομμάτια. Το πρώτο είναι ότι δεν παίζουμε μόνοι μας μπάσκετ, παίζουν και οι άλλοι. Είναι πέντε εναντίον πέντε και είναι θέμα ικανότητας και των υπολοίπων. Εγώ έχω πει εδώ και καιρό πως πρόκειται για ομάδα με ικανότητες και ταλέντο, που για εμένα θα είναι επιτυχία να μπει στα μετάλλια. Εάν δεν μπει στα μετάλλια θα είναι άλλη μία αποτυχία, απλά και ξεκάθαρα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα