«Μαζί θα γράψουμε μία νέα ιστορία»

«Είμαστε ένα κόμμα των πολλών, μία γνήσια λαϊκή παράταξη, αντίθετα με εκείνους που θέλουν να διχάσουν, εμείς ανοίγουμε την αγκαλιά μας και λέμε σε όλους τους Έλληνες ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε την Ελλάδα γιατί μπορούμε καλύτερα».

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Με αυτά λόγια ξεκίνησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ομιλία του σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Μενίδι, επ’ αφορμή των εγκαινίων των γραφείων της ΝΟΔΕ Βόρειας Αττικής. Αναφερόμενος στα γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας, ο πρόεδρος του κόμματος επεσήμανε: «43 χρόνια μετά, η φλόγα της ΝΔ παραμένει δυνατή. Μας φωτίζει τον δρόμο της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Μας θυμίζει ότι το χρέος μας απέναντι στην ιστορία δεν έχει τελειώσει».

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε αναδρομή στα 43 χρόνια με αναφορές σε όλους τους προηγούμενους αρχηγούς από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον ρόλο του στην αποκατάσταση της δημοκρατίας στην χώρα μέχρι τον Αντώνη Σαμαρά και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Απευθυνόμενος στους εκατοντάδες συγκεντρωμένους, κομματικά μέλη και στελέχη αλλά και τους βουλευτές και πολιτευτές της Β΄ Αθήνας και της Περιφέρειας Αττικής, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «η ΝΔ είναι ένα κόμμα ανοικτό σε όλους όσοι θέλουν να συνδράμουν σε μία σκληρή εποχή απαξίωσης της πολιτικής και σε όσους θέλουν να συμβάλλουν σε ένα νέο ξεκίνημα. Η ΝΔ είναι η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Ελλάδας. Επάνω μας ακουμπάνε όλοι ακόμη κι εκείνοι που δεν μας ψηφίζουν και σύντομα θα της δοθεί ξανά η εντολή να κυβερνήσει και αυτή είναι η μεγάλη μας ευθύνη και η αποστολή μας. Αυτή τη μάχη θα την κερδίσουμε μαζί και μαζί θα γράψουμε μία νέα ιστορία».

Παράλληλα, δεν έχασε την ευκαιρία να εξαπολύσει επίθεση στην κυβέρνηση λέγοντας ότι «η κατάσταση στη Ελλάδα σήμερα είναι το αποτέλεσμα της μεγαλύτερης πολιτικής απάτης που έγινε ποτέ» και θύμισε τις παλαιότερες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ από «το σκίσιμο των μνημονίων που τώρα τα υπογράφουν δύο – δύο», όπως ανέφερε, μέχρι «τις υποσχέσεις παροχών που μετατράπηκαν σε νέα μέτρα».

«Ελάτε μαζί να αλλάξουμε την Ελλάδα»

Συνεχίζοντας ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι «είμαστε έτοιμοι, έχουμε το σχέδιο, την βούληση και τους ανθρώπους για να προχωρήσουμε, δεν ζητάμε την ψήφο μόνο για να φύγει μία ηθικά απαξιωμένη κυβέρνηση ζητάμε την θετική ψήφο για να αλλάξουμε όλα όσα πρέπει για την χώρα μας. Οι ρίζες μας στην ελληνική κοινωνία είναι δυνατές». Ο πρόεδρος της ΝΔ διάβασε ένα απόσπασμα από την ιδρυτική διακήρυξη: «”Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική Παράταξη που ταυτίζει το Έθνος με το λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους της, την Πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την κοινωνική δικαιοσύνη”. Αυτά ανέφερε η ιδρυτική διακήρυξη του κόμματός μας, την οποία παρουσίασε πριν από 43 χρόνια ο Κωνσταντίνος Καραμανλής…Οι ρίζες μας στην ελληνική κοινωνία είναι δυνατές. Και οι αξίες μας πιο επίκαιρες από ποτέ. Ελευθερία, υγιής πατριωτισμός, αλληλεγγύη, αξιοκρατία. Πίστη στους Έλληνες και τη δημιουργική δύναμη του λαού μας». Πρόσθεσε ότι η ΝΔ αλλάζει εκσυγχρονίζεται.

Έκλεισε την ομιλία του με προσωπικό κάλεσμα σε όλες της Ελληνίδες και τους Έλληνες: «Ελάτε μαζί μας να αλλάξουμε την Ελλάδα», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι «δεν μας νοιάζει από πού προέρχονται και τι ψήφιζαν». «Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ για να διχάζουμε, είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα