Μαξίμου κατά Γαληνού για το προσφυγικό

Κατά του δημάρχου Λέσβου στρέφεται το Μέγαρο Μαξίμου μετά την κινητοποίηση στο νησί αλλά και τις δηλώσεις του Σπύρου Γαληνού.

Κύκλοι του Μαξίμου σχολιάζουν πως «αυτοί που ενδιαφέρονται για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης προσφύγων στα hot spots και για τις συνθήκες φύλαξής των hot spots, δεν είναι δυνατόν να εμποδίζουν την αντικατάσταση σκηνών με οικίσκους εντός των υπαρχουσών δομών.
Ούτε είναι δυνατόν να αγνοούν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μία τεράστια επιχείρηση αποσυμφόρησης των νησιών που πλήττονται από την προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, εντός του πλαισίου της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.
Συγκεκριμένα, από τις 16 Οκτωβρίου μέχρι τις 10 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκαν στην ενδοχώρα 5.701 πρόσφυγες, εκ των οποίων οι 3.589 από τη Λέσβο, ενώ η επιχείρηση συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς».
Σε σχέση με τον δήμαρχο τονίζουν πως «ο Δήμαρχος Λέσβου, κ. Γαληνός, λοιπόν, αντί να εκμεταλλεύεται πολιτικά μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, θα ήταν προτιμότερο και πιο χρήσιμο για την τοπική κοινωνία να λειτουργήσει όπως αρμόζει στο θεσμικό του ρόλο και την ευθύνη που αυτός συνεπάγεται».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα