Μαρκαριάν… με φιλοσοφία Ρεχάγκελ!

Ο Γιώργος Καραγκούνης επέμενε, ρίσκαρε και πέτυχε να επιβάλλει τον Σέρχιο Μαρκαριάν στον πάγκο της Εθνικής ομάδας. Ποιος ήταν ο λόγος που στήριξε με τόσο πάθος την επιλογή του; Γιατί τον Μαρκαριάν και όχι κάποιον άλλον;

Τα ερωτήματα και τα διλήμματα που τέθηκαν από την ηγεσία της ΕΠΟ ήταν πολλά και σημαντικά. Ουδέποτε αμφισβητήθηκαν η ικανότητα και οι γνώσεις του Ουρουγουανού τεχνικού. Κάθε άλλο. Το μεγάλο θέμα που απασχόλησε τους παράγοντες της Ομοσπονδίας, ήταν η ηλικία του. Ήταν και το μοναδικό επιχείρημα που επιστράτευσαν στην «κόντρα» τους με τον Γιώργο Καραγκούνη.

Ο «τυπάρας» όμως, δεν πτοήθηκε και με τον αέρα του πετυχημένου αρχηγού της Εθνικής, στύλωσε τα πόδια του γερά και αυτή τη φορά δεν… βούτηξε στο χορτάρι για να κερδίσει φάουλ, αλλά παρέμεινε όρθιος και… σκόραρε! Ο βασικός λόγος που επέλεξε τον Σέρχιο Μαρκαριάν ο Γιώργος Καραγκούνης είναι οι πολλές ομοιότητες στην τακτική του, με τον Ότο Ρεχάγκελ, ο οποίος, πριν χρόνια, πήρε ανέλαβε ένα… συνονθύλευμα ομάδας και την οδήγησε στην κατάκτηση του EURO 2004, στην Πορτογαλία, κόντρα στη διοργανώτρια.

Τόσο ο Γερμανός, όσο και ο Ουρουγουανός, αρέσκονται στο 3-5-2. Παρουσιάζουν ομάδες με «σφικτή» αμυντική τακτική, που κτυπάνε στην αντεπίθεση. Μία αγωνιστική φιλοσοφία η οποία ταιριάζει στη γενικότερη ιδιοσυγκρασία του Έλληνα ποδοσφαιριστή, όπως αποδείχθηκε περίτρανα επί των ημερών του Ρεχάγκελ. Η ηλικία δεν παίζει κανέναν ρόλο, διότι και ο Γερμανός όταν ανέλαβε, δεν ήταν κανένα… παιδαρέλι!

Ο Μαρκαριάν εφαρμόζει το 3-5-2 σε όλες τις ομάδες που εργάζεται. Γνωρίζει πολύ καλά πώς να «καρφώνει» την τακτική του στο μυαλό των παικτών του, γεγονός που αποδεικνύεται από το πετυχημένο του πέρασμα σε αρκετές εθνικές ομάδες, αλλά και τον Παναθηναϊκό, όπου εφάρμοσε το συγκεκριμένο σύστημα, κατακτώντας τίτλους και αναδεικνύοντας παίκτες όπως ο Εμάνουελ Ολισαντέμπε και πολλοί ακόμα.

Ο Γιώργος Καραγκούνης γνωρίζει πως δεν υπάρχει περίοδος χάριτος, καθώς ένα στραβό αποτέλεσμα στη συνέχεια των προκριματικών αυτομάτως θέτει νοκ άουτ την Ελλάδα από τη διεκδίκηση της πρόκρισης. Η μεταμόρφωση της… υπηρέτριας κόρης, σε Σταχτοπούτα, πρέπει να γίνει… αυτόματα και να διαρκέσει τόσο, ώστε να μην μεταμορφωθεί η όμορφη άμαξα, σε… κολοκύθα! Το παρατσούκλι του Σέρχιο Μαρκαριάν είναι «μάγος» και δεν του αποδόθηκε τυχαία. Ακριβώς εκεί ποντάρει ο «τυπάρας» τεχνικός διευθυντής. Στις μαγικές ικανότητες του Ουρουγουανού, ο οποίος καλείται να πετύχει ένα θαύμα. Αυτό της πρόκρισης στα τελικά του EURO, στα γήπεδα της Γαλλίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα