ΜΑΡΚΟΥ: “Η κυβέρνηση ηδονίζεται με το ψέμα, ζει μαζί του”

“Η κυβέρνηση ηδονίζεται με το ψέμα, ζει μαζί του κι έτσι τρέφεται”. Με αυτό τον τρόπο η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Μάρκου αναφέρθηκε στον προϋπολογισμό, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής.  «Αφού η κυβέρνηση το παίζει σούπερ μάρκετ, και με τον χωροφύλακα και με τον αρχιφύλακα, και με τον φτωχό και καταφρονεμένο και με τους κύκλους των συμφερόντων που εφάπτεται, λέω να μην παίξω  στο γήπεδο αυτό  και να πω ευθαρσώς ότι ο προϋπολογισμός αυτός είναι σκληρά ταξικός», επεσήμανε η ίδια.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα περιστατικά σεξιστικών επιθέσεων εναντίον γυναικών ακόμα και από υπουργούς της κυβέρνησης: «Εδώ και καιρό, παρατηρώ με έκπληξη, είτε δημοσίως είτε ιδιωτικώς, χυδαίες προσωπικές επιθέσεις και σεξιστικά υπονοούμενα να εκτοξεύονται, ακόμα και από υπουργούς της κυβέρνησης αυτής, σε γυναίκες, είτε είναι η σύζυγος του Προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή του αντιπροέδρου της Ν.Δ., είτε είναι η καταδικασμένη σύζυγος πρώην υπουργού, είτε οι γυναίκες υπάλληλοι της πρεσβείας της Βενεζουέλας. Αναρωτιέμαι ειλικρινά, τι είστε τελικά;».

Για τα μεγέθη του προϋπολογισμού, η βουλευτής υπογράμμισε ότι «το φορολογικό σύστημα γίνεται λιγότερο προοδευτικό, περισσότερο άδικο. Όσα τσαλακωμένα σακάκια και να φορέσει ο κ. Τσακαλώτος, η πολιτική του αξιοπρέπεια έχει τσαλακωθεί» και συνέχισε: «Η κυβέρνηση σήμερα πανηγυρίζει, πριν λίγο καιρό καταριόταν τη λιτότητα και τα πλεονάσματα. Πραγματικά, η κυνική αυτή κωλοτούμπα είναι αρρωστημένη. Όχι μόνο γίνεται με πρόθεση, αλλά περιέχει και το στοιχείο της ηδονής με το ψέμα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα