«Μας συκοφαντούν για το ξενοδοχείο στη Λιοσίων»

Στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας κατατέθηκαν αγωγές του Νίκου Μιχαλολιάκου και της συζύγου του, Ελένης Ζαρούλια, κατά των εφημερίδων «Έθνος» και «Τύπος της Κυριακής», αντίστοιχα.  Οι αγωγές τους είχαν υποβληθεί πολύ πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, που οδήγησε στη μεγάλη έρευνα για τις δραστηριότητες της Χρυσής Αυγής, την άσκηση κακουργηματικών διώξεων σε βάρος τους και στην προφυλάκιση της ηγετικής ομάδας της Χ.Α., συμπεριλαμβανομένου του Νίκου Μιχαλολιάκου.

 

Της Καίτης Καλογήρου

 

Τα όσα αναφέρουν τα εν λόγω δημοσιεύματα σε βάρος του Ν. Μιχαλολιάκου και της Ελ. Ζαρούλια φαντάζουν σήμερα σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα κατηγορητήρια που έχουν συνταχθεί για τους δύο εναγομένους. Με αυτές τις αγωγές πάντως διεκδικούν μεγάλη χρηματική αποζημίωση για προσβολή προσωπικότητας από δημοσιεύματα που αφορούν στο περιβόητο «ροζ» ξενοδοχείο «NEW DREAM» και στις παρατυπίες του και το οποίο, σύμφωνα με επίμαχα ρεπορτάζ, ιδιοκτήτες του είναι το ζεύγος ΜιχαλολιάκουΖαρούλια.

Αξιοσημείωτο είναι το περιεχόμενο των δύο αγωγών, με δεδομένο ότι, όταν κατατέθηκαν, οι δύο ενάγοντες δεν είχαν την εμπλοκή που έχουν σήμερα με τη Δικαιοσύνη. Παρουσιάζοντας, λοιπόν, την πορεία του στην πολιτική και αναφερόμενος στην προσωπικότητά του, ο έγκλειστος σήμερα στον Κορυδαλλό γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα της ενασχόλησής μου με την πολιτική και τα “κοινά” πράγματα του τόπου μας, προσπάθησα να πολιτεύομαι με ήθος, εντιμότητα και ευπρέπεια, σεβόμενος τους πολιτικούς μου αντιπάλους και τηρώντας απαρέγκλιτα την κείμενη νομοθεσία, ενώ τους ίδιους κανόνες τηρώ και στην κοινοβουλευτική εκπροσώπηση».

Για τον λόγο της αντιδικίας του με την εφημερίδα λέει: «Φιλοξενήθηκε άρθρο σχετικά με το ξενοδοχείο με την επωνυμία “HOTEL NEW DREAM”. Στον τίτλο του αναγράφεται, με μεγάλα γράμματα, η ακόλουθη φράση: “Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΦΩΛΙΤΣΑ ΤΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΜΙΧΑΛΟΛΙΑΚΟΥ”. Περαιτέρω, δημοσιεύεται μεγάλων διαστάσεων φωτογραφία του προσώπου μου, καθώς και της συζύγου μου, ενώ στο πάνω μέρος της σελίδας δημοσιεύεται φωτογραφία με το όνομα του ξενοδοχείου, “HOTEL NEW DREAM”, προφανώς θέλοντας να υπογραμμίσει τη σχέση μου με το συγκεκριμένο ξενοδοχείο, το οποίο, σημειωτέον, ουδέποτε έχω επισκεφθεί.

»Περαιτέρω, στον υπότιτλο του άρθρου, αναγράφεται ότι “το ακίνητο όπου στεγάζεται το αμφιβόλου αισθητικής ξενοδοχείο New Dream, είναι ιδιοκτησία της βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ελένης Ζαρούλια”, καθώς και ότι “η Ελένη Ζαρούλια και ο σύζυγός της Νίκος Μιχαλολιάκος είναι αμισθί μέλη του ΔΣ της εταιρείας ΛΥΔΙΑ ΑΕ”.

»Εξάλλου, κάτω από τον τίτλο του άρθρου, αναγράφεται, με μεγάλα γράμματα, η φράση “Στο ημίφως μιας “τριγωνικής” σχέσης κρύβονται τα μυστικά του ξενοδοχείου, καθώς η ιδιοκτήτρια του κτιρίου, Ελένη Ζαρούλια, φαίνεται να το έχει παραχωρήσει… δωρεάν σε ανώνυμη εταιρεία, η οποία με τη σειρά της το νοικιάζει σε ΕΠΕ Βορειοηπειρωτών που εμφανίζονται ως διαχειριστές”.

»Επίσης, στο εσωτερικό κείμενο του άρθρου, αναφέρονται τα ακόλουθα: “Είναι ιδιοκτήτες ακινήτων αξίας εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, αλλά τα παραχωρούν δωρεάν σε τρίτους αποποιούμενοι κάθε οικονομικό όφελος και στην Εφορία εμφανίζονται ως “βιοπαλαιστές”. Είναι βασικοί “αιμοδότες” επιχείρησης ΑΕ, χωρίς να εισπράττουν ούτε ένα ευρώ από τα κέρδη της που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ, ενώ προσφέρουν “αμισθί” τις υπηρεσίες τους ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Το “ελληνικό δαιμόνιό τους” περιπλέκεται –με το αζημίωτο– με Βορειοηπειρώτες που διαθέτουν εξελληνισμένα ονόματα και οι οποίοι καταβάλλουν διά της τεθλασμένης παχυλά ενοίκια για το ξενοδοχείο-καταφύγιο… φιλήδονων ζευγαριών “New Dream” στην πλατεία Αττικής. Αυτά και άλλα “θαυματουργά” συνθέτουν το οικονομικό προφίλ του αρχηγού της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου και της συζύγου του Ελένης Ζαρούλια, που έχουν ταχθεί στο ύψιστο πατριωτικό καθήκον να “καθαρίσουν την ελληνική φυλή από ξένα μιάσματα” και να οδηγήσουν τον λαό σε μια νέα… εθνική παλιγγενεσία” (…). “Η Ελένη Ζαρούλια, ιδιοκτήτρια του ακινήτου που στεγάζεται το ξενοδοχείο “New Dream”, η οποία στη φετινή φορολογική δήλωση δεν δήλωσε ούτε ένα ευρώ από μισθώματα, έχει παραχωρήσει το κτίριο στην εταιρεία “Λυδία ΑΕ – Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Επιχειρήσεων”, που φέρεται να το ενοικιάζει και να εισπράττει τα μισθώματα από την εταιρεία “Π.Β.ΤΣΙΑΝΤΟΣ ΕΠΕ”, διαχειρίστρια του “New Dream”.

»Την ίδια ώρα η σύζυγος του αρχηγού της Χρυσής Αυγής και ο ίδιος εμφανίζονται ως μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τής ΑΕ. Και μάλιστα η κ. Ζαρούλια υπογράφει φαρδιά πλατιά τους ισολογισμούς ως αντιπρόεδρος της “Λυδία ΑΕ” και ο αδερφός της Αθανάσιος Ζαρούλιας με την ιδιότητα του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου”. Τέλος, στη λεζάντα μιας φωτογραφίας που απεικονίζει το εσωτερικό κάποιου δωματίου ξενοδοχείου, άγνωστου σε εμένα, αναγράφεται η φράση “Κακόγουστη διακόσμηση, πολυκαιρισμένα έπιπλα και με το μπορντό χρώμα να κυριαρχεί στους τοίχους και στις κουρτίνες, το ξενοδοχείο του ζεύγους Μιχαλολιάκου αποπνέει μια παρακμιακή ατμόσφαιρα”.

»Περαιτέρω, δημοσιεύεται άλλο άρθρο: “Dream». Πήγαμε, είδαμε και… απόδειξη δεν πήραμε”. Στο εσωτερικό, αναγράφονται τα ακόλουθα: “Τετάρτη βράδυ και λίγο μετά τις 21.00 επισκεφθήκαμε το “New Dream”, στη συμβολή των οδών Λιοσίων και Σεπολίων, στην πλατεία Αττικής. Μιλήσαμε με τους αλλοδαπούς εργαζόμενους, εξερευνήσαμε εξονυχιστικά τα τριτοκοσμικά δωμάτιά τους και αποχωρήσαμε λίγες ώρες μετά, μη λαμβάνοντας την προβλεπόμενη απόδειξη που όφειλε να μας δώσει ο ρεσεψιονίστ, ενώ είχαμε καταβάλει το ποσό των 25 ευρώ. Ακολουθώντας τη φωτεινή ένδειξη για τη “μυστική” είσοδο του μοτέλ από την οδό Σεπολίων και αφού περάσαμε ένα μπαρ που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου, εισήλθαμε στο αίθριό του. Κατευθυνθήκαμε προς τη ρεσεψιόν και αφού διασχίσαμε αλλεπάλληλες σκάλες, φτάσαμε στο χολ της κυρίας εισόδου, όπου ο ευγενής υπάλληλος πίσω από το γκισέ μάς καλησπέρισε με ελαφρώς ξενική προφορά. Δίχως να χάσει ούτε λεπτό, ζητώντας ταυτότητες και άλλα τέτοια, μας παρέδωσε τάχιστα το κλειδί ενός δωματίου που βρισκόταν στον πρώτο όροφο. Στον διάδρομο παρατηρήσαμε το κτίριο καλύτερα, του οποίου η παλαιότητα ήταν εμφανής, παρά τις επισκευαστικές προσπάθειες. Η διακόσμηση στο δωμάτιο κακόγουστη, με το μπορντό χρώμα να κυριαρχεί στους τοίχους και στις κουρτίνες.

Η πολυκαιρισμένη ροζ μοκέτα που κοσμούσε το πάτωμα ήταν σημαδεμένη από τσιγάρα και λεκέδες. Πάνω από το διπλό κρεβάτι, ένα κάδρο με δύο γυμνούς έγχρωμους αθλητές σε στάση γυμναστικού συμπλέγματος, φωτισμένο με σποτ, συμπλήρωνε την παρακμιακή ατμόσφαιρα”».

 

Η αλλοδαπή καθαρίστρια

Εξάλλου, στην αγωγή του, ο Ν. Μιχαλιάκος παραθέτει και το σχετικό δημοσίευμα για μία αλλοδαπή καθαρίστρια που φέρεται να εργαζόταν στο εν λόγω ξενοδοχείο:

«Στις μαξιλαροθήκες ήταν κεντημένο το όνομα του μοτέλ: New Dream. Λίγο αργότερα, για να μην κινήσουμε υποψίες, αποφασίσαμε να διαπιστώσουμε την ποιότητα του σέρβις. Καλέσαμε τη ρεσεψιόν και παραγγείλαμε ποτά. Δέκα λεπτά αργότερα μια μικροκαμωμένη αλλοδαπή καθαρίστρια μας σέρβιρε μιλώντας σπαστά Ελληνικά. Φεύγοντας, καταλήξαμε στο συμπέρασμα αφενός ότι οι μετανάστες είναι… ανεκτοί στην Ελλάδα μόνο όταν εργάζονται σε επιχείρηση που σχετίζεται με την οικογένεια Μιχαλολιάκου και αφετέρου ότι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής δεν προστατεύει μόνο τους υπερήλικες του Αγίου Παντελεήμονος αλλά και το όργιο της φοροδιαφυγής που συντελείται στο ξενοδοχείο “New Dream”. Tέλος, στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας, υπάρχει ειδικό πλαίσιο.

»Υπογραμμίζεται δε ότι η δημοσίευση του ανωτέρω κειμένου έγινε χωρίς ουδέποτε να προηγηθεί η παραμικρή απόπειρα επικοινωνίας μαζί μου, είτε από τον δεύτερο ή τον τρίτο εναγόμενο, είτε από άλλους εργαζομένους της πρώτης εναγομένης, προκειμένου να διασταυρώσουν και να επαληθεύσουν την αλήθεια των γεγονότων που παρουσίαζαν ως πραγματικά. Το γεγονός αυτό αποδεικνύει την έλλειψη οιασδήποτε δημοσιογραφικής δεοντολογίας και την εξαρχής πρόθεσή τους να με κατασυκοφαντήσουν, να με δυσφημήσουν και να αμαυρώσουν την πολιτική μου εντιμότητα, φήμη και σταδιοδρομία.

»Όλα τα ανωτέρω αναφερόμενα είναι απολύτως ψευδή και συκοφαντικά, καθώς εγώ δεν έχω την παραμικρή ιδιοκτησιακή σχέση ούτε με το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται το εν λόγω ξενοδοχείο, ούτε με την εταιρεία στην οποία ανήκει το ακίνητο αυτό, ούτε με την εταιρεία που διαχειρίζεται και εκμεταλλεύεται το ξενοδοχείο. Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα σχετικά συμβόλαια και από τα αντίστοιχα βιβλία του Υποθηκοφυλακείου Αθηνών, το ακίνητο που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Λιοσίων 121 και Πεισιστράτου, στην Αθήνα, στο οποίο βρίσκεται το κτίριο όπου στεγάζεται το επίμαχο ξενοδοχείο, ανήκει, κατά πλήρη κυριότητα, στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “ΛΥΔΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ” (αριθμός μητρώου 14415/01/Β/86/6124). Επομένως, εγώ δεν έχω την παραμικρή ιδιοκτησιακή σχέση με το επίμαχο ακίνητο, ούτε και με την ανωτέρω εταιρεία, στην οποία ανήκει το ακίνητο.

»Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το σχετικό άρθρο του κωδικοποιημένου καταστατικού της, το μετοχικό κεφάλαιο της ανωτέρω ανώνυμης εταιρείας διαιρείται σε 117.729 ονομαστικές μετοχές, ονομαστικής αξίας τρία (3,00) ευρώ η καθεμία, ενώ από τις μετοχές αυτές ποσοστό περίπου 15 % ανήκει στη σύζυγό μου, κυρία Ελένη Ζαρούλια.

»Άρα, εγώ ουδόλως συνδέομαι ιδιοκτησιακά με τη συγκεκριμένη ανώνυμη εταιρεία. Η μοναδική μου σχέση με την εν λόγω ανώνυμη εταιρεία είναι η συμμετοχή μου, κατά το παρελθόν, ως απλό μέλος, στο Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας. Τονίζεται δε, εν προκειμένω, ότι διατελούσα απλό, μη εκτελεστικό μέλος, καθώς δεν είχα την εξουσία να δεσμεύω την εταιρεία με την υπογραφή μου, ούτε να την εκπροσωπώ. Σε κάθε περίπτωση, όπως προκύπτει από το αντίστοιχο πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, και η ιδιότητα του μέλους του Δ.Σ. της εταιρείας αυτής έχει εκλείψει ήδη από τον Ιούνιο του έτους 2012, οπότε και η από 28-6-2012 Γενική Συνέλευση της εταιρείας εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο, με θητεία μέχρι το έτος 2017, στο οποίο δεν συμπεριλαμβάνομαι.

»Είναι δε γνωστό ότι, σύμφωνα με τις διατάξεις τόσο του εμπράγματου δικαίου, όσο και του δικαίου των ανωνύμων εταιρειών, η ιδιότητα του απλού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου μιας ανώνυμης εταιρείας δεν συνεπάγεται και την απόκτηση ιδιοκτησιακής σχέσης με την εταιρεία, καθώς η τελευταία θεμελιώνεται

αποκλειστικά και μόνο με την κατοχή μετοχών της εταιρείας.

»Από το σύνολο των ανωτέρω δεδομένων, προκύπτει το συμπέρασμα ότι επιχειρείται, με προφανή συκοφαντική πρόθεση, να παρουσιαστεί μια δήθεν ιδιοκτησιακή σύνδεση μεταξύ του προσώπου μου και της εταιρείας στην οποία ανήκει το ακίνητο στο οποίο στεγάζεται το ξενοδοχείο με την επωνυμία “HOTEL NEW DREAM”, προκειμένου να θεμελιωθεί εμπλοκή μου στις υποθέσεις και τις ενδεχόμενες φορολογικές παραβάσεις τόσο της εταιρείας αυτής, όσο και του εν λόγω ξενοδοχείου.

»Όμως, όπως αναφέρθηκε και καταδείχθηκε ανωτέρω, τέτοια ιδιοκτησιακή σχέση ουδόλως υφίσταται, και οι εναγόμενοι, εν γνώσει αυτής της ανυπαρξίας, παρουσίασαν ως αληθινά, γεγονότα παντελώς ανυπόστατα και μη ανταποκρινόμενα στην πραγματικότητα (όπως ότι δήθεν είμαι βασικός “αιμοδότης” της συγκεκριμένης ΑΕ ή ότι πρόκειται για το ξενοδοχείο “του ζεύγους Μιχαλολιάκου”…), με αποκλειστικό σκοπό να με συκοφαντήσουν και να με διαβάλουν ως άνθρωπο και ως ενεργό πολιτικό και βουλευτή».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα