«Ματαιώστε τη διεξαγωγή του Κόπα Άφρικα»!

Κραυγή αγωνίας εκ μέρους της πλειοψηφίας των Αφρικανών ποδοσφαιριστών και όχι μόνο, από τον διεθνή Νιγηριανό τερματοφύλακα, Βίνσεντ Ενγιαμά, ο οποίος ζητάει από την Παναφρικανική Ομοσπονδία να ματαιώσει το Κόπα Άφρικα, ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω εξάπλωση του θανατηφόρου ιού Έμπολα!

Ο πορτιέρο της Λιλ απορεί με την απάθεια τόσο της Αφρικανικής Ομοσπονδίας όσο και της FΙFA και επιχειρεί με χαρακτηριστικό τρόπο, να κινήσει τις αντιδράσεις και άλλων διάσημων συναδέλφων του, προκειμένου να πιέσουν για τη ματαίωση της ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Η Αφρική μαστίζεται από το θανατηφόρο Έμπολα και η μετακίνηση μεγάλης μάζας, με ανεξέλεγκτο τρόπο, ανθρώπων, εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους ραγδαίας εξάπλωσης της επιδημίας, για την οποία δεν έχει βρεθεί τρόπος καταπολέμησης του ιού. Ήδη έχουν εμφανιστεί κρούσματα – ευτυχώς ελάχιστα – σε όλες τις ηπείρους, ακόμη και στην Ευρώπη, γεγονός που θα έπρεπε να έχει ευαισθητοποιήσει πολύ περισσότερο τη διεθνή κοινότητα, τις Κυβερνήσεις και τις αρμόδιες υπηρεσίες και οργανισμούς.

Ο Βίνσεντ Ενγιαμά τρέμει στην ιδέα να ξεφύγει από τον έλεγχο η κατάσταση και μάλιστα εξαιτίας μίας ποδοσφαιρικής διοργάνωσης, η οποία μπορεί κάλλιστα να ματαιωθεί. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Νιγηριανού, ο οποίος γνωρίζει από πρώτο χέρι το μέγεθος του προβλήματος:

«Ειλικρινά εύχομαι να μην συνέβαινε αυτό, αλλά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος με τόσους ανθρώπους που θα μετακινηθούν. Όμως εγώ δεν είμαι η Παναφρικανική Ομοσπονδία. Δεν είμαι αυτός που απευθύνει κάλεσμα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Είναι μεγάλο ρίσκο για τον καθένα που θα ταξιδέψει εκεί, διότι όταν πηγαίνεις στην Αφρική όλοι σε αγκαλιάζουν και σε φιλάνε και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Θα πρέπει να το σκεφτούν πολύ στην Αφρικανική Ομοσπονδία. Είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα