Ματζουράκης: «Μικρά βήματα κάθε φορά…»

Ο Γιάννης Ματζουράκης γνωρίζει πως στο ποδόσφαιρο η απότομη άνοδος, επιφέρει και την εξίσου απότομη… πτώση! Για το λόγο αυτό, ο τεχνικός της Καλλονής προτιμά τα μικρά και προσεκτικά βήματα προόδου, ώστε να μπαίνουν στέρεες βάσεις για τη συνέχεια.

Ο έμπειρος τεχνικός μίλησε στον NovaΣΠΟΡ FM, υποστηρίζοντας τα εξής:
«Θα κάνουμε μικρά βήματα και μετά βλέπουμε. Πρέπει να πατάμε στα πόδια μας, διότι είναι δύσκολο το πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες είναι ενισχυμένες. Έχουμε περισσότερη βοήθεια από τον κόσμο σε σχέση με πέρυσι. Όταν κολλάει η ομάδα, την σπρώχνει. Οι παίκτες έχουνε αυτοπεποίθηση, διότι παίξαμε με καλούς αντιπάλους και πήραμε αυτοπεποίθηση. Η ομάδα αρχίσει και αλλάζει επίπεδο, λόγω του ρόστερ, αλλά και με το… περιεχόμενο που βγάζει στο παιχνίδι της. Κάνουμε πολλές ευκαιρίες και δεν είναι απλό να έχεις 17 τελικές προσπάθειες. Με τον Πανθρακικό είχαμε πάνω από πέντε ευκαιρίες κλασσικές, αλλά μιλάμε για κλασσικές-κλασσικές, όχι απλές ευκαιρίες.

Η Λιβαδειά στηρίχθηκε πολύ στην έδρα της. Αυτό μπορεί να γίνει, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Πρέπει να το δουλέψουμε αυτό και να στηριχθούμε και εκεί, αλλά δεν πρέπει να μείνουμε εκεί. Όταν αρχίζεις και αλλάζεις επίπεδο πρέπει να το δείχνεις με το παιχνίδι σου. Όχι απλά να το λες. Εμείς πάνω από όλα θέλουμε ισορροπία, αλλά πολλά εξαρτώνται από τον αντίπαλο. Δεν θα κάνεις το ίδιο με τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ απ’ ότι με τις άλλες ομάδες. Δεν θα πάμε από την νύχτα στην ημέρα. Το δουλεύουμε. Από τους παίκτες που πήραμε φέτος παίζουν μόνο τρεις στην ενδεκάδα. Υπάρχει μια σειρά στις κινήσεις μας.

Το πρωτάθλημα είναι καλύτερο φέτος. Πιστεύω ότι στην κορυφή θα είναι ο Ολυμπιακός και οι δυνατότητες του θα εκφραστούν συντόμως. Ο Ολυμπιακός έχει αποσπαστεί από το πρωτάθλημα μετά το αποτέλεσμα με την Ατλέτικο, καθώς εκεί είναι το μυαλό του πλέον. Στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο σκεφτόταν την Ευρώπη. Δεν γίνεται να μην μπορούν να αλλάξουν δύο-τρεις μπαλιές. Ο ΠΑΟΚ είναι διαφορετικός συγκριτικά με πέρυσι. Στέκεται σε άλλες αρχές. Έχει μια δυναμική και περισσότερα τρεξίματα. Οι ενέργειες είναι πιο ομαδικές. Δεν υπάρχει κάποιος παίκτης κλειδί, αλλά είναι πολλοί που δίνουν τη λύση».

Ο Γιάννης Ματζουράκης ρωτήθηκε και για την απόφαση αναβολής κάθε αθλητικής δραστηριότητας μετά το θάνατο του οπαδού του Εθνικού, λέγοντας: «Δεν έχει τόση σημασία η γνώμη μου, αλλά με εξέπληξε η απόφαση. Είμαστε πάντα πρόχειροι. Αποφάσεις πρέπει να πάρεις για να το διορθώσεις. Έτσι δεν διορθώνεται. Όσοι τα κάνουν αυτά θα τιμωρηθούν ποτέ;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα