Ματζουράκης: «Παίζαμε με… εννιά παίκτες»!

Ιδιαίτερα καυστικός εμφανίστηκε ο τεχνικός της ΑΕΛ Καλλονής, Γιάννης Ματζουράκης, αναφορικά με την εμφάνιση της Εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου στην αναμέτρηση με τη Ρουμανία, για την προκριματική φάση του Euro 2016.

Ο πολύπειρος προπονητής άσκησε κριτική στον Κλαούντιο Ρανιέρι, κυρίως σε σχέση με όσα δήλωσε πριν το ματς, αλλά και στην ΕΠΟ, για την οποία είπε πως έπρεπε να βοηθήσει τον Ιταλό σε αυτά τα πρώτα του βήματα στο άγνωστο τοπίο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η ατάκα που προκάλεσε αίσθηση, πάντως, ήταν η εκτίμηση ότι με τους Σαμαρά και Μήτρογλου, η Ελλάδα έπαιζε με εννιά παίκτες!

Αναλυτικά όσα είπε ο ομογενής από τη Ρουμανία τεχνικός:
«Η κριτική στον Ρανιέρι γίνεται με βάσει τα όσα είπε πριν το παιχνίδι. Είπε ότι το πρώτο στοιχείο που θα λάβει υπόψη είναι η φυσική κατάσταση, αλλά επέλεξε να παίξουμε με εννέα παίκτες από την αρχή. Ο Ρανιέρι εξέθεσε τους Σαμαρά και Μήτρογλου, που είναι καλοί παίκτες, αλλά ανέτοιμοι. Έπρεπε να μιλήσει μαζί τους και να τους προστατεύσει. Θα καταλάβαιναν και οι ίδιοι, αφού, ειδικά πλέον, οι παίκτες έχουν υψηλό επίπεδο κατανόησης και κουλτούρας. Υπάρχει τρόπος να το διαχειριστείς αυτό και να πεις την πραγματικότητα στον παίκτη.

Και η Ομοσπονδία έπρεπε να τον βοηθήσει τον Ρανιέρι. Δεν είχε κανέναν συνεχιστή από την προηγούμενη ομάδα να τον ενημερώσει καλύτερα. Όμως όφειλε και ο ίδιος να ενημερωθεί. Μακάρι να είχε περισσότερες ημέρες προπόνησης μαζί τους, αλλά αφού αυτό δεν ήταν εφικτό, θα έπρεπε να είχε δει περισσότερα βίντεο από αγώνες της Ελλάδας. Να έχει εικόνα για όλους τους παίκτες.

Η μεσαία γραμμή ήταν πολύ αργή. Από τη μέση και μπροστά είχαμε την πιο δυσκίνητη ομάδα που έχουμε παρουσιάσει. Οι Σάμαρης και Ταχτσίδης δεν είναι γρήγοροι, ενώ ο Μάνταλος δεν μπορούσε από την αρχή να πάρει πάνω του το βάρος. Είχε άγχος, ενώ στο πρώτο ημίχρονο κινήθηκε σε χώρους που δεν έπρεπε. Δηλαδή, πολύ πίσω. Γι’ αυτό δεν κάναμε φάση. Η Ελλάδα είναι η πιο δυνατή ομάδα του ομίλου. Ενώ και ο Ρανιέρι είναι ένας προπονητής με καλό παλμαρέ. Θα δει γρήγορα τα λάθη του και θα τα διορθώσει. Δεν τίθεται θέμα να χάσουμε την πρόκριση. Χθες η Ρουμανία ήταν σαφώς πιο έτοιμη σε φυσική κατάσταση ομάδα, ενώ προηγήθηκε από ένα ανύπαρκτο πέναλτι».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα