ΜΑΥΡΩΤΑΣ: “Κουτσομπόλης της γειτονιάς το υπουργείο Παιδείας”

“Η χθεσινή ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων εναντίον του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (το «παράπτωμα» ήταν ότι περιέλαβε τον όρο «αριστεία» σε κείμενο που διένειμε στους πρωτοετείς φοιτητές), είναι πρωτοφανής και σοκάρει ως προς το ύφος και ως προς το περιεχόμενό της”. Αυτό αναφέρει σε δήλωση του ο Γιώργος Μαυρωτάς, γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού και βουλευτής Αττικής.

Η ανακοίνωση είναι άκρως επιθετική και επιτίθεται στον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου. Ο κ. Μαυρωτάς ακόμη αναφέρει: “Αφενός το ειρωνικό ύφος και η άνευ προηγουμένου στοχοποίηση δεν συνάδει με ανακοίνωση Υπουργείου αλλά περισσότερο με κουτσομπόλη της γειτονιάς, και αφετέρου το περιεχόμενο δεν μπορεί να περιλαμβάνει νουθεσίες προς τους Πρυτάνεις πώς θα επιτελούν το έργο τους και πότε θα καλούν και πότε όχι την αστυνομία. Άραγε αυτό είναι το αυτοδιοίκητο που ονειρεύεται ο κ. Γαβρόγλου; Να συμμορφώνονται οι Πρυτάνεις με τις ειρωνικές υποδείξεις του;

Ας κοιτάξει λίγο ο Υπουργός τις αντιδράσεις που υπάρχουν και στα άλλα Πανεπιστήμια για τα θέματα ασφάλειας (όπως σήμερα το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών το οποίο έκλεισε για 4 ώρες διαμαρτυρόμενο για τη διακίνηση ναρκωτικών) και ελπίζουμε να είναι αρωγός σε αυτές τις προσπάθειές και όχι ειρωνικός επικριτής τους”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα