ΜΑΥΡΩΤΑΣ: «Τι γίνεται με τα ποτά-«μπόμπες» και το σερβίρισμα αλκοόλ σε ανηλίκους;»

Τα ζητήματα της διακίνησης και κατανάλωσης παράνομων/νοθευμένων αλκοολούχων ποτών («μπόμπες») και της κατανάλωσης αλκοόλ από ανηλίκους, που εντείνονται κατά τους θερινούς μήνες, αναδεικνύει ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς με ερώτηση που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Προστασίας του Πολίτη.

Η διακίνηση και κατανάλωση παρανόμων ποτών αποτελεί ένα πρόβλημα με δύο όψεις καθώς, από τη μία πλευρά αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία στις περιπτώσεις νοθείας ενώ από την άλλη προκαλεί σημαντική απώλεια δημοσίων εσόδων.

Ο εντοπισμός και η εξάρθρωση τουλάχιστον δύο δικτύων παραγωγής και διακίνησης παρανόμων αλκοολούχων ποτών, κατά τους πρώτους μήνες του 2017, πέραν του θετικού προσήμου για τις ελεγκτικές Αρχές, προκαλεί προβληματισμό για την εντατικοποίηση της δραστηριότητας των παρανόμων κυκλωμάτων και του ενδεχομένου της διοχέτευσης ποσοτήτων παρανόμων αλκοολούχων ποτών σε σημεία πώλησης και κατανάλωσης.

Ο κ. Μαυρωτάς ζητά ενημέρωση από τους κ.κ. Τσακαλώτο και Τόσκα εάν υπάρχει επαρκής στελέχωση και κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή των αρμοδίων Υπηρεσιών προκειμένου να φέρουν εις πέρας τους απαιτούμενους ελέγχους σε σημεία εισόδου, πώλησης και κατανάλωσης καθώς και τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις. Θίγεται, επίσης, το ζήτημα της προστασίας των ανηλίκων από την κατανάλωση αλκοόλ. Τέλος, θίγεται και το θέμα διαμόρφωσης του ισοζυγίου των δημοσίων εσόδων συνεπεία των αυξήσεων των σχετικών με την κατανάλωση αλκοόλ φόρων, λαμβανομένης υπ’ όψιν της παράνομης διακίνησης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα