Μαχαίρωσαν δήμαρχο μέσα στο γραφείο του!

Σοκ στην κοινή γνώμη προκαλεί η επίθεση με μαχαίρι στον δήμαρχο Ελευσίνας μέσα στο γραφείο του. Ο Γιώργος Τσουκαλάς, περί ου ο λόγος, δέχτηκε επίθεση από έναν άνδρα, πρώην συμβασιούχο υπάλληλο του δήμου, που  εισέβαλε στο δημαρχείο στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας και τον τραυμάτισε στον μηρό. 

Συγκεκριμένα, τον μαχαίρωσε δύο φορές στο πόδι και στην συνέχεια εξαφανίστηκε. Ο δράστης συνελήφθη από άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ. Λίγο μετά την επίθεση είχε διαφύγει.

Ο δήμαρχος Ελευσίνας μεταφέρθηκε στο Θριάσιο νοσοκομείο από δημοτικούς υπαλλήλους, για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει την θλίψη αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, στο γραφείο του στον δήμο, και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση.

Τι είπε η Ρένα Δούρου για την επίθεση

Τη συμπαράστασή της και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στον Δήμαρχο Ελευσίνας Γιώργο Τσουκαλά που δέχθηκε σήμερα το μεσημέρι επίθεση με μαχαίρι στο γραφείο του, στο Δημαρχείο.

Η Περιφερειάρχης καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους περιστατικά είναι ξένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα».

Καταδίκασε και ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας
Και ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστος καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση, ευχόμενος ολόθερμα ταχεία ανάρρωση και να επιστρέψει το συντομότερο στα καθήκοντά του.

«Με την ευκαιρία καλούμε την Πολιτεία να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη θωράκιση και εύρυθμη λειτουργία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης» πρόσθεσε.

Δήλωση του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη

“Σύσσωμη η Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού καταδικάζει απερίφραστα τη βίαιη επίθεση κατά του Δημάρχου Ελευσίνας Γ. Τσουκαλά, ο οποίος τραυματίστηκε μετά από επίθεση με μαχαίρι και νοσηλεύεται στο Θριάσιο νοσοκομείο.

Το σημερινό θλιβερό περιστατικό αναδεικνύει με τον πλέον εύγλωττο τρόπο το ιδιαίτερα δύσκολο έργο των αιρετών οι οποίοι, στην προσπάθεια τους να υπερασπιστούν με το βέλτιστο τρόπο τα συμφέροντα των πολιτών, κάποιες φορές καλούνται να αντιμετωπίσουν ακραία φαινόμενα βίας και εκφοβισμού, σ’ ένα ανοχύρωτο περιβάλλον.

Απέναντι στον παραλογισμό και τη βία απαντάμε με ενότητα, ομοψυχία, αλλά και ένα σαφές μήνυμα. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν εκφοβίζεται, ούτε εκβιάζεται.

Καλούμε, τόσο τη δικαιοσύνη, όσο και την πολιτεία, να λάβουν όλα εκείνα τα αναγκαία μέτρα που δε θα επιτρέψουν στο μέλλον να επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα. Στον συνάδελφο, Δήμαρχο Ελευσίνας ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση και άμεση επιστροφή στα καθήκοντά του».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα