Μαύρισε η ψυχή των Παναθηναϊκών

Αν τους πιάσεις από τη μύτη θα σκάσουν! Παίκτες, προπονητές, παράγοντες, φίλοι του Παναθηναϊκού είναι σκασμένοι. Οι περσινές εμφανίσεις του ΠΑΟ στα Play off είχαν αφήσει υποσχέσεις, αφού θεωρήθηκε από όλους ως ένα προμήνυμα. Ότι η ομάδα είναι «στρωμένη» μετά από δύο χρόνια δουλειάς Αναστασίου και πως με τις μεγάλες προσθήκες θα κάνει πρωταθλητισμό και θα επιστρέψει στην ευρωπαϊκή ελίτ. Φευ…

Τεράστιο το οικονομικό πλήγμα

Ο Γιάννης Αλαφούζος αυτή τη στιγμή είναι μουδιασμένος. Πέραν του ότι είδε την αγαπημένη του ομάδα να υπόκειται την πιο ντροπιαστική ευρωπαϊκή της αποτυχία επί προεδρίας του, χάθηκε μία τεράστια πηγή εσόδων από την είσοδο στους ομίλους του Europa League που υπολογιζόταν στα 5.500.000 ευρώ. Άμεσα θα εισέπραττε 2.400.000 ευρώ ως μπόνους πρόκρισης, 1.000.000 ευρώ από το Market Pool και από εκεί και έπειτα 120.000 ευρώ για κάθε βαθμό στον όμιλο! Επιπλέον θα είχε ελπίδες και για επιπλέον μπόνους πρόκρισης κτλ συν κάποια εισιτήρια ακόμη.

Αυτή η «τρύπα» δεν καλύπτεται εύκολα. Ο ΠΑΟ έκανε μεγάλα καινούρια συμβόλαια (Εσιέν, Σάντσες), διατήρησε του Μπεργκ και γενικά είναι πανάκριβη ομάδα για να μη μετέχει στην Ευρώπη. Ο Γιάννης Αλαφούζος βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, αφού μην ξεχνάμε, η Super League δεν έχει βρει ακόμη χορηγό κι αν βρει τα περσινά έσοδα θα είναι μειωμένα. Η «Παναθηναϊκή Συμμαχία» δεν έχει προφανώς κάποιο απόθεμα, οπότε δύο είναι οι δρόμοι. Ο πρώτος να δημιουργηθεί τεράστιο κενό και να καλυφθεί του χρόνου από γενναία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και ο δεύτερος είναι να πουληθεί ο Καρέλης ή κάποιος άλλος.  Το δεύτερο σενάριο είναι το πιο πιθανό, διότι στο πρώτο υπάρχει η πιθανότητα μετά το χειμώνα να ξεκινήσουν καθυστερήσεις πληρωμών!

Θα είχε ήδη φύγει ο Αναστασίου αν υπήρχε αντικαταστάτης!

Ο Γιάννης Αναστασίου είναι τελειωμένος! Η διοίκηση έχει αντιληφθεί πως ο Έλληνας κόουτς δεν μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω, ότι έφτασε στα όριά του ως προπονητής. Ωστόσο, για την ώρα είναι ακλόνητος. Αν εκδιωχθεί θα πρέπει κατ’ αρχήν να αποζημιωθεί και εν συνεχεία να αποκτηθεί ένας καινούριος με κασέ που θα πλησιάζει το εκατομμύριο. Κι άλλα έξοδα δηλαδή!

Έλληνας προπονητής στην πιάτσα που να είναι προσιτός οικονομικά και να μην αυξήσει την οικονομική «τρύπα» δεν υπάρχει, με εξαίρεση τον Σάκη Τσιώλη. Ωστόσο, ο Τσιώλης είναι στην ουσία ένα παρόμοιο «μοντέλο Αναστασίου» και στην ΠΑΕ θέλουν έναν άνθρωπο πραγματικά ικανό να βγάλει τον ΠΑΟ από το αγωνιστικό αδιέξοδο και όχι τον Θεσσαλό προπονητής που εκτίναξε αγωνιστικά κάθε μικρομεσαία ομάδα στην οποία αγωνίστηκε, αλλά δεν έχει καθίσει σε πάγκο μεγάλης ομάδας (με εξαίρεση τον Άρη, όπου όμως δεν τα κατάφερε). Τέτοια εμπειρία ίσως να είχε ένας εγνωσμένης αξίας ξένος προπονητής, αλλά είπαμε. Θα αγγίξει το εκατομμύριο μία τέτοια επιλογή, κάτι που αποκλείεται αυτή τη στιγμή. Έτσι, μέχρι νεωτέρας ο Αναστασίου μένει στο πόστο του!

Στην πυρά Βόκολος και Φύσσας

Ο κόσμος του ΠΑΟ μετά τον αποκλεισμό από την Γκαμπάλα στη Λεωφόρο τα έβαλε με όλους και με όλα, ακόμη και με τους Λεωνίδα Βόκολο και Τάκη Φύσσα. Στην πραγματικότητα, όμως , οι δύο άνδρες τυγχάνουν της απόλυτης στήριξης του Αλαφούζου. Αμφότεροι δούλευαν 24 ώρες το 24ωρο, έβγαλαν εις πέρας όλες τις υποθέσεις, διαχειρίστηκαν το μπάτζετ χωρίς να ξεφύγουν και εν τέλει τους πιστώθηκαν και οι μεταγραφές του Εσιέν, του Σάντσες και του Αμπέντ. Βέβαια, οι δύο άνδρες προώθησαν και την περίπτωση του Βέμερ που κανονικά όπως προτάθηκε, έπρεπε να απορριφθεί, αλλά τελικά ήρθε στην Ελλάδα και απογοητεύει. Σε γενικές γραμμές, Βόκολος και Φύσσας απολαμβάνουν την εμπιστοσύνη του Αλαφούζου, αλλά δεν κάθονται καλά στον κόσμο του ΠΑΟ.

Δεν είναι άμοιροι ευθυνών και οι παίκτες!

Στον Παναθηναϊκό δεν γίνεται να βγάζουν συνέχεια το φίδι από την τρύπα ο Καρέλης και ο Μπεργκ. Ο ένας δημιουργεί, ο άλλος σκοράρει και τούμπαλιν. Μιλάμε για ένα «δίδυμο φωτιά». Αλλά πέραν τούτων, ουδείς. Ο Στιλ μπορεί να πιάνει τα πέναλτι, αλλά μία έξοδο στα κόρνερ δεν έχει κάνει ποτέ. Οι αμυντικά πηδάνε για κεφαλιά μόνο με αίτηση και μετά το πρώτο δεκάλεπτο των αγώνων, στην αρχή το παίζουν ντίβες. Ο Σάντσες πρόλαβε να αποβληθεί με την Μπριζ και να βγάλει κάποιες φωτογραφίες στια παραλίες για να τις ανεβάσει στο διαδίκτυο (όπου ο κόσμος του ΠΑΟ τον «έκραζε»). Ο Ζέκα δεν θυμίζει τον προ ετών Πορτογάλο μέσο, ο Μπούρμπος δεν μπορεί το παλικάρι και ο Νίνης είναι κινητικός και δραστήριος, αλλά όχι αποτελεσματικός.

Η αντίδραση του κόσμου

«Τζίγγερ φύγε! Βαρδινογιάννη πούλα!» Τα θυμάστε αυτά τα συνθήματα; Έχουν τελειώσει, διότι ο ΠΑΟ δεν ανήκει πια στην εφοπλιστική οικογένεια. Ωστόσο, όλα δείχνουν πως η πίστωση χρόνου προς τη διοίκηση Αλαφούζου φτάνει στο τέλος της. Μετά το τέλος του ματς με την Γκαμπάλα, 1.000 και πλέον φίλοι του ΠΑΟ ζήτησαν ακρόαση από διοίκηση, προπονητή και παίκτη. Για δέκα λεπτά ανέπτυξαν ένα διάλογο. Ήταν εκεί ο Βόκολος, ο Φύσσας, ο Αλαφούζος και  ο Ζέκα. Οι οργανωμένοι ήταν ξεκάθαροι: «Διώξε τον Αναστασίου, αυτή η ντροπή δεν ξεπλένεται ούτε με το νταμπλ. Μας ντρόπιασε! Είχες πει δύο χρόνια υπομονή, εξαντλήθηκε. Πάρε μέτρα, αλλιώς θα πάρουμε εμείς!»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα