Μείωση φόρων κατά 11 δισ. ευρώ ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός

Ανάσα για τις επενδύσεις αποτελεί η μείωση φόρων κατά 11 δισ. ευρώ που ανακοίνωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρτ Φιλίπ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Échos.

Οπως είπε η κυβέρνηση στοχεύει σε ένα δημόσιο έλλειμμα 2,7% του ΑΕΠ το 2018 και ανάπτυξη 1,6% το 2017 και 1,7% το 2018.
Η Γαλλία αναμένεται να μπει στο στόχαστρο των Βρυξελλών το 2018 για το έλλειμμα και τις δημόσιες δαπάνες της. Ο Γάλλος πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν είναι «φετιχιστής των αριθμών» αλλά ο πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι η μείωση των φόρων.

Συνολικά τα φορολογικά βάρη θα ελαφρύνουν κατά 11 δις, ήτοι 0,6% του ΑΕΠ. Επίσης θα νομοθετηθεί μεταβολή του ΕΝΦΙΑ και μείωσή του κατά 3 δις ευρώ. «Αντί του ΕΝΦΙΑ θα δημιουργήσουμε έναν φόρο για την ακίνητη περιουσία (IFI), ώστε να γίνει δικαιότερος ο φόρος», δήλωσε ο Φιλίπ.

Μείωση φόρων στις επιχειρήσεις ως το 2022

Οι επιχειρήσεις θα δουν επίσης τους φόρους του να μειώνονται και θα φθάσουν το 25% ως το 2022. «Θέλουμε να προκαλέσουμε μια φορολογική ανάσα υπέρ των επενδύσεων, των θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης» επεσήμανε ο γάλλος πρωθυπουργός.

Η μείωση των φόρων θα επιτευχθεί από μείωση των δημοσίων δαπανών, όπως επεσήμανε, η οποία θα ανέλθει σε 20 δις ευρώ το 2018. Στόχος της κυβέρνησης Μακρόν είναι να συγκρατήσει το δημόσιο της Γαλλίας και «να το επαναφέρει σε ανεκτά επίπεδα». Ο Εντουάρ Φιλίπ κατέληξε λέγοντας ότι το ΑΕΠ θα χάσει 5 μονάδες στην πενταετία Μακρόν.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα