Μεγάλες καταστροφές στη Λέσβο: 690 “κόκκινα” σπίτια

Ο καταστροφικός σεισμός της Λέσβου που ισοπέδωσε το χωριό Βρίσα και κατάφερε πολύ μεγάλες ζημιές σε όλο το νησί, έχει αφήσει εμφανή τα σημάδια του. Σχεδόν μία εβδομάδα μετά, σοκάρουν τα αποτελέσματα των ελέγχων των μηχανικών στις περιοχές της Λέσβου που χτυπήθηκαν από τον σεισμό.

Μέχρι το βράδυ της Κυριακής, είχαν συνολικά ελεγχθεί 1.245 κτίσματα, εκ των οποίων τα 690 κρίθηκαν ακατάλληλα για κατοίκηση, ενώ για τα υπόλοιπα 555 άναψε το “πράσινο” φως για να χρησιμοποιηθούν από τους ιδιοκτήτες τους.

Συνολικά ελέγχθηκαν 1.075 κατοικίες (579 μη κατοικήσιμες), 64 επαγγελματικοί χώροι (38 μη δυνάμενοι να χρησιμοποιηθούν), 63 ναοί και δημόσια κτήρια (38 μη δυνάμενοι να χρησιμοποιηθούν) και 43 λοιπά κτήρια και αποθήκες (35 μη δυνάμενα να επαναχρησιμοποιηθούν.

Σε λίγες μέρες θα έχει ολοκληρωθεί ο πρώτος έλεγχος, σύμφωνα με τα λεγόμενα της περιφερειάρχη βορείου Αιγαίου, Χριστιάνα Καλογήρου η οποία επισήμανε: «τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ ότι αρχικά εκτιμούσαμε όσον αφορά τις κατολισθήσεις».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα