Μεγάλος… αδελφός και στα γήπεδα!

Είναι πλέον επίσημο, το VAR έρχεται και στην ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως προανήγγειλε στη συζήτηση για το μίνι αθλητικό νομοσχέδιο ο υφυπουργός αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης.

«Επικρατούσε έκνομη κατάσταση στο ποδόσφαιρο, βρισκόταν στο σημείο μηδέν και κάποιοι έκλειναν το μάτι συνωμοτικά σε αυτά που συνέβαιναν. Για πρώτη φορά οι διεθνείς οργανισμοί παίρνουν θέση και γνωρίζουν τι γίνεται. Αν διαφωνούσαμε με την απλή αναλογική είναι εσωτερικό μας θέμα.

Θα γίνουν στο πλαίσιο της στρατηγικής διαπραγμάτευσης υποχωρήσεις που είναι ήδη συμφωνημένες. Με νομοθετική παρέμβαση θα γίνουν οι εκλογές στην ΕΠΟ, με νέες αναλογίες στο εκλογικό σώμα και αύξηση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Για πρώτη φορά επιβάλλεται καθεστώς νομιμότητας. Καταφέραμε και έρχεται το video assistant referee» ανέφερε ο πολιτικός προϊστάμενος του ελληνικού αθλητισμού.

Να υπενθυμίσουμε ότι η νέα τεχνολογία που εφαρμόζεται τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο στο Confederations Cup επιτρέπει στον διαιτητή του αγώνα αλλά και στον αρχηγό της ομάδας που θεωρεί άδική μία απόφαση να συμβουλευτούν τους βοηθούς που βρίσκονται σε ειδικό μπουθ και ξαναβλέπουν την επίμαχη φάση δύο και τρεις φορές στο replay.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα