“Μεγάλο στοίχημα η απλούστευση στην αδειοδότηση ξένων επενδύσεων”

Στοίχημα αποτελεί για την κυβέρνηση η απλούστευση  στην αδειοδότηση ξένων επενδύσεων,  επισήμανε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Μάρδας. Σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του Mega  είπε ότι, πλέον, ο ρόλος του αφορά σε ιδέες για τρόπους συγκέντρωση χρημάτων από το εξωτερικό προς την Ελλάδα.

«Δουλειά μας είναι να προσελκύσουμε ένα σύνολο ξένων επενδυτών που θα τοποθετήσουν τα χρήματά τους στη χώρα», είπε και πρόσθεσε ότι το εύκολο κομμάτι είναι η προσέλκυση των επενδύσεων, αλλά το δύσκολο είναι ο τρόπος απλούστευσης του συστήματος αδειοδότησης μιας ξένης επένδυσης.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε ότι συγκεντρώνει ένα σύνολο ειδικών σε αυτό τον τομέα, αλλά και ότι αντιγράφει βέλτιστες πρακτικές του εξωτερικού, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι σε λίγο διάστημα θα έχει επιτευχθεί ένα καλό αποτέλεσμα για να αλλάξει η παλιά κουλτούρα που υπάρχει στο θέμα.

Σχετικά με το Ελληνικό, σημείωσε ότι έχει τριπλάσια έκταση από το Πριγκιπάτο του Μονακό το οποίο όμως δημιουργεί ετήσιο εισόδημα 7 δισ. δολαρίων. «Τα έξι στρέμματα (του Ελληνικού) πρέπει να παράγουν πλούτο σε αυτή τη χώρα», υποστήριξε.

Ο κ. Μάρδας χαρακτήρισε το χρέος της Ελλάδας «φαραωνικό» και εκτίμησε πως «αν δεν περπατήσουμε με μεγάλα projects που παράγουν εμπορεύσιμα αγαθά και υπηρεσίες, αυτό το χρέος δεν πρόκειται να κατέβει και χρειαζόμαστε και άλλα project που θα οδηγήσουν σε επενδύσεις την επόμενη πενταετία της τάξης των 80 δισ. ευρώ, πρέπει να κάνουμε κάτι διαφορετικό από αυτό που συνηθιζόταν να γίνει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα