Μειώθηκε η ποινή του πρώην Διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής

Μειώθηκε από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο η ποινή που επιβλήθηκε στον πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής – όπου φοιτούσε ο αδικοχαμένος Βαγγέλης Γιακουμάκης – για την πράξη της παράβασης καθήκοντος.

Το Εφετείο Ιωαννίνων έκρινε εκ νέου ένοχο τον πρώην διευθυντή, ωστόσο τον καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό το δικαστήριο είχε επιβάλει στον πρώην διευθυντή ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή. Εξάλλου, τριετή αναστολή δόθηκε και στην ποινή που επιβλήθηκε χθες στον κατηγορούμενο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά μετά την έκδοση της απόφασης ο συνήγορος υπεράσπισης του πρώην διευθυντή, Αλέξης Κούγιας, ο εντολέας του καταδικάστηκε για τρεις πράξεις σε σχέση με τις περίπου δεκαπέντε που του είχαν αποδοθεί σε πρώτο βαθμό. Εξάλλου, ο δικηγόρος της οικογένειας Γιακουμάκη, Δημήτρης Μπούκας, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι αυτό που ενδιαφέρει την οικογένεια του Βαγγέλη είναι η πρόοδος της ανακριτικής διαδικασίας της άλλης δίκης, η οποία παραμένει στο στάδιο της ανάκρισης.

Όπως σχολίασε χαρακτηριστικά ο κ. Μπούκας, «η οικογένεια παρακολουθεί τα τεκταινόμενα χωρίς εκδικητικότητα και μίσος κατά κάποιου. (…) Αυτό που ενδιαφέρει την οικογένεια είναι η πρόοδος της ανακριτικής διαδικασίας της άλλης δίκης, η οποία παραμένει στο στάδιο της ανάκρισης. Εκεί έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος συγκεκριμένων ανθρώπων για συγκεκριμένα αδικήματα, που θα τα χαρακτήριζα ιδιαίτερα σημαντικά και βαριά: Για επικίνδυνες σωματικές βλάβες κατ’ εξακολούθηση, για παράνομη βία κατ’ εξακολούθηση και για κάποια άλλα αδικήματα που, ούτως ή άλλως, εμείς θεωρούμε ότι υπάρχουν.

Και με δικές μας ενέργειες ελπίζουμε να ασκηθούν διώξεις και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν και προκύψουν. Η οικογένεια δεν έδειξε κανένα απολύτως ενδιαφέρον για το ύψος της ποινής. Η οικογένεια περίμενε από τη Δικαιοσύνη να διαλευκάνει την υπόθεση και σέβεται απόλυτα το προϊόν της σκέψης των εφετών δικαστών».

«Η άποψη της οικογένειας είναι ότι όποιος έφταιξε γι’ αυτό που συνέβη στον Βαγγέλη, με οποιαδήποτε ιδιότητα κι αν ήταν, θα έπρεπε να τιμωρηθεί. Δίχως να χαίρεται γιατί κάποιος θα καταδικαστεί. Περιμένει απλά να δει τι συνέβη με το παιδί τους. Γιατί χάθηκε το παιδί τους», σχολίασε, κλείνοντας, με νόημα ο κ. Μπούκας.

 

«Γλυκόπικρη γεύση»

«Είναι μια απόφαση που μας δίνει μια γλυκόπικρη γεύση, αφενός μεν καταδικάστηκε, αλλά για πολύ λιγότερες πράξεις, ελάχιστες πράξεις. Είχαμε περίπου δεκαπέντε στον πρώτο βαθμό. Τελικώς καταδικάστηκε για τρεις συμπεριφορές. Η μία ήταν γιατί έμαθε ότι το παιδί το έκλεισαν σε μια ντουλάπα και του έλεγαν να τραγουδήσει. Η άλλη ήταν ότι του έβαλαν κρύο νερό στο μπάνιο και η άλλη ήταν γιατί τον ξύρισαν μια φορά», ανέφερε αρχικά ο κ. Κούγιας, ο οποίος επισήμανε ότι τόσο στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο, όσο και στο Εφετείο κατατέθηκαν σε βάρος του εντολέα του φήμες και όχι περιστατικά. Τόνισε, εξάλλου, την ικανοποίησή του που, με την ποινή που του επιβλήθηκε, ο πρώην διευθυντής δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του, αλλά και το ότι, σε περίπτωση που ανακύψει ότι ο Βαγγέλης δολοφονήθηκε και δεν αυτοκτόνησε, τότε θα έχουμε να λέμε για μια δικαστική πλάνη σε βάρος του εντολέα του.

«Ούτε και στον πρώτο βαθμό, ούτε και τώρα υπήρξε έστω κι ένας μάρτυρας που να είπε ότι είδε ή άκουσε ένα τέτοιο περιστατικό. Απλώς φήμες κατατέθηκαν και στον πρώτο βαθμό και τώρα. Το ευχάριστο είναι ότι με την ποινή που του επιβλήθηκε δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του. Γιατί είναι μια ποινή μέχρι έξι μηνών και είναι ομόφωνη. Κι έτσι θα διατηρήσει τη δουλειά του», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

http://www.neakriti.gr/

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα