Μειώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ προανήγγειλε ο Σταθάκης

Μειώσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ προανήγγειλε ο Γιώργος Σταθάκης. Οι μειώσεις θα γίνουν, μέσω της αλλαγής του τρόπου τιμολόγησης των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ωφέλειας (ΥΚΩ), όπως είπε ο υπουργός Ενέργειας μιλώντας στον ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας τόνισε, ακόμη, ότι θα υπάρξουν αλλαγές και στο κοινωνικό τιμολόγιο προς όφελος των ασθενέστερων κοινωνικών στρωμάτων.

Ο κ. Σταθάκης εξήγησε ότι οι ΥΚΩ θα μειωθούν μόλις ολοκληρωθεί η διασύνδεση των νησιών. «Ξεκίνησαν οι Κυκλάδες που τελειώνουν φέτος και μετά είναι η διασύνδεση της Κρήτης που θα ολοκληρωθεί ως το 2020 όπου τα ΥΚΩ θα έχουν μειωθεί στο μισό και μετά το 2023 θα έχουν καταργηθεί».

«Οι αλλαγές θα αφορούν τον τρόπο τιμολόγησης των ΥΚΩ και θα νομοθετηθεί εντός του επόμενου μήνα. Ο τρόπος τιμολόγησης του ρεύματος είναι θέμα των εταιρειών» ξεκαθάρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στο τέλος του χρόνου θα έχουμε ένα πολύ ισχυρό κοινωνικό πακέτο”

«Πρόθεσή μας είναι να δώσουμε το κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του χρόνου» είπε ο κ. Σταθάκης επισημαίνοντας ότι «στο τέλος του χρόνου θα έχουμε ένα πολύ ισχυρό κοινωνικό πακέτο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα