Μεξικό: Γυναίκα βρέθηκε άγρια δολοφονημένη και τεμαχισμένη σε κατσαρόλες

Ένα αποτρόπαιο θέαμα αντίκρισαν Μεξικάνοι αστυνομικοί που εντόπισαν τα μέλη μιας γυναίκας μέσα σε κατσαρόλες. Η γυναίκα, που αγνοούταν από τις 13 Ιανουαρίου, εθεάθη τελευταία φορά όταν πήγε να πάρει το παιδί της από το σπίτι του πρώην συζύγου της.

Οι εισαγγελείς της πολιτείας Γκερρέρο ανακοίνωσαν πως από την ημέρα εκείνη (13 του μήνα) δεν είχε εμφανιστεί και πως τώρα ανακαλύφθηκε η δολοφονία και ο διαμελισμός της. Εκπρόσωπος των Αρχών ανέφερε πως τα απομεινάρια της γυναίκας βρέθηκαν μέσα σε φούρνο, μοιρασμένα σε κατσαρόλες: «Θεωρούμε πως μαγειρεύτηκε». Δήλωσε επίσης πως ο κύριος ύποπτος είναι ο πρώην άντρας της και αιτία της δολοφονίας φαίνεται να είναι το… φύλο της.

Σύμφωνα με έκθεση τον περασμένο μήνα από την κυβέρνηση του Μεξικού και την υπηρεσία για τα δικαιώματα των γυναικών του ΟΗΕ, οι δολοφονίες γυναικών στο Μεξικό αυξήθηκαν έντονα τα τελευταία δέκα χρόνια. Συνολικά έχουν αναφερθεί 52.210 δολοφονίες γυναικών από το 1985 και έπειτα και μόλις το ένα τρίτο του αριθμού προέρχεται από το 2011 και μετά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα