Μεξικό: Σεισμός 7,1 Ρίχτερ και πληροφορίες διεθνών ΜΜΕ για πέντε νεκρούς

Ισχυρή σεισμική δόνηση, μεγέθους 7,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο (USGS), συγκλόνισε το Μεξικό.

Διεθνή ΜΜΕ μεταδίδουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για πέντε νεκρούς και εγκλωβισμένους από την ισχυρή σεισμική δόνηση που συγκλόνισε το νότιο Μεξικό. Στην πόλη Cuernavaca, νότια της πόλης του Μεξικού, υπήρξαν ανεπιβεβαίωτες αναφορές από το τοπικό ραδιόφωνο πως άνθρωποι παγιδεύτηκαν σε κτίρια που έχουν καταρρεύσει. Κτίρια ταρακουνήθηκαν στην Πόλη του Μεξικού, όπου χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει πανικόβλητοι στους δρόμους, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ένα πολυώροφο κτίριο στην πρωτεύουσα κατέρρευσε, ενώ μέρος κυβερνητικού κτιρίου «εκτοξεύτηκε» στο δρόμο με τον κόσμο να φωνάζει. Η δόνηση σημειώθηκε μόλις λίγες ώρες μετά τις ασκήσεις ετοιμότητας που οργάνωσαν οι μεξικανικές αρχές για το ενδεχόμενο σεισμού, με τη συμμετοχή πολλών πολιτών, ανήμερα της επετείου του καταστροφικού σεισμού του 1985, όπου σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι.

Να σημειώσουμε, τέλος, πως ο σεισμός των 7,1 Ρίχτερ είχε επίκεντρο 8 μίλια νοτιοανατολικά του Atencingo στην κεντρική πολιτεία της Puebla σε βάθος 32 μίλια (51 χλμ.), σύμφωνα με την U.S. Geological Survey.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα