Μεσίνα: «Σαν να μου έριξαν κλωτσιά στα οπίσθια»

Σοκαρισμένος από τη «βαριά» ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του Final-Four παρουσιάστηκε ο Ετόρε Μεσίνα. Ο Ιταλός τεχνικός παραδέχτηκε την ανωτερότητα της πειραϊκής ομάδας, ενώ μεταξύ άλλων τόνισε πως ο Γιώργος Μπαρτζώκας του έδωσε κλοτσιά στα… οπίσθια, με τον εξαιρετικό τρόπο που κατεύθυνε τους «ερυθρόλευκους».

Για το αποτέλεσμα: «Νομίζω ότι το μόνο που μπορώ να πω είναι συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, έκανε πολύ καλό παιχνίδι. Μας ξεπέρασαν, έπαιξαν πολύ καλά, μας ανάγκασαν να παίξουμε πολύ φτωχά στην επίθεση, εμείς δεν είχαμε καμία ευκαιρία να νικήσουμε. Όλη τη χρονιά κάναμε ομαδική δουλειά, αλλά σήμερα (10/05) παίξαμε ατομικά. Δεν βγάλαμε ασίστ, χάναμε συνεχώς την μπάλα, ο Ολυμπιακός έλεγξε το ματς. Πρόκειται για σκληρή ήττα, ήρθαμε εδώ και ύστερα από όλες αυτές τις συζητήσεις που έγιναν για τα περσινά έπρεπε να καταβάλουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια για να κερδίσουμε».

Για την πρόκριση του Ολυμπιακού: «Πραγματικά, τους εύχομαι να παίξουν άλλο ένα τέλειο ματς στον τελικό. Δεν είναι εύκολο ενώ είσαι ήδη πρωταθλητής να περνάς στον τελικό, είναι μεγάλη επιτυχία τους. Εύχομαι, επίσης, να είναι πιο τυχεροί από ό,τι εμείς, που πήγαμε δύο φορές στον τελικό και χάσαμε».

Για το τι συνέβη και η ομάδα του γνώρισε την βαριά ήττα: «Πρέπει να παρακολουθήσω πρώτα το παιχνίδι, έχω μερικές μνήμες, αλλά θα ήθελα να δω το βίντεο για να κάνω την ανάλυσή μου. Σίγουρα, το σχέδιό μας ήταν να μη σκοράρει ο Ολυμπιακός, εμείς να βάλουμε τα καλάθια, τις βολές. Είχαμε πολλά άστοχα σουτ κάτω από το καλάθι. Αυτοί πήγαιναν σε επιθέσεις 20-22’’, δούλευαν αρκετά στην επίθεση, εμείς δυστυχώς πηγαίναμε βιαστικά».

Για το αν οι παίκτες του ήταν επηρεασμένοι από τον περσινό τελικό: «Δεν ξέρω, δεν έχω ιδέα. Μάλλον οι παίκτες δεν κατάφεραν να ξεχάσουν ό,τι έγινε πέρυσι».

Για την άσχημη εμφάνιση της ομάδας του: «Με ρωτάτε να φανταστώ τι συνέβη; Απολογούμαι για ό,τι έγινε, αλλά δεν μπορώ να απαντήσω. Νομίζω πως ακόμα κι αν δεν το είχα παρακολουθήσει το ματς θα καταλάβαινα πως υπήρχε μεγάλο πρόβλημα στην επίθεση. Αντίστοιχα, ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλός. Οι πάσες μας ήταν αργές ή λανθασμένες στην επίθεση μας. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κάνουμε κακές επιθέσεις σε λίγο χρόνο. Μας πήρε πολύ χρόνο να ξεπεράσουμε αυτή την κατάσταση. Προσπαθήσαμε να πιέσουμε για να πάρουμε το πλεονέκτημα, αλλά οι πάσες μας ήταν πολύ κακές. Μας εξανάγκασαν, φυσικά, αυτό ήταν το κλειδί της κάκιστης επίθεσης μας καθώς με το ζόρι βάλαμε 50 πόντους. Παίξαμε… σκατά στην επίθεση, όλο το χρόνο είχαμε δυνατή επίθεση, σκοράραμε πολλούς πόντους κι είχαμε πολύ καλή ομαδική αίσθηση, που μας βοηθούσε να παίξουμε και καλή άμυνα. Σήμερα, όμως, συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Χάσαμε τη συγκέντρωσή μας, δουλέψαμε μεμονωμένα κι όχι ομαδικά και για αυτό υποφέραμε. Τζογάραμε και αποτύχαμε, αυτό το σύστημα είχαμε, της ρουλέτας, αλλά το μπάσκετ δεν είναι έτσι, δεν πρόκειται για τζόγο. Πρέπει να ακολουθείς ένα πλάνο. Σουτάραμε ή πολύ αργά ή πολύ γρήγορα και είμαστε ομάδα που αν δεν παίζει καλά στην επίθεση έχει… σύννεφα στο μυαλό της».

Για το πού θα έβαζε αυτή την ήττα σε μια ενδεχόμενη ταξινόμηση: «Είστε πολύ καλός. Θέλετε να ταξινομήσω την ήττα; Δεν ήμουν τόσο τυχερός στην καριέρα μου, περιμένετε άλλες 24 ώρες, αύριο θα σας πω τα αποτελέσματα».

Για το αν «αναγνώρισε» την ομάδα του: «Είχαν τις σωστές φανέλες, έτσι τους αναγνώρισα απόψε».

Για τον Γιώργο Μπαρτζώκα: «Δεν είμαι τόσο εγωιστής για να εκφραστώ με άσχημα λόγια για τον προπονητή που έστειλε τη ομάδα του στον τελικό και με… κλώτσησε στα οπίσθια. Θερμά συγχαρητήρια, του το είχα πει και πριν από τον ημιτελικό, σέβομαι τη δουλειά που κάνει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα