Μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο εξετάζει η κυβέρνηση

Μετάβαση στο ψηφιακό ραδιόφωνο σχεδιάζει η κυβέρνηση, δια στόματος Λευτέρη Κρέτσου.“Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να πάει απευθείας στο ψηφιακό ραδιόφωνο” δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, , στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό 24/7.

Ο κ. Κρέτσος αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί μια ραδιοφωνική Digea, με το τίμημα να καθορίζεται από την αγορά, αφού οι άδειες θα δοθούν με πλειστηριασμό, ενώ τον διαγωνισμό και, κατά συνέπεια την τιμή εκκίνησης, θα αναλάβει το ΕΣΡ.

Επιπλέον, σημείωσε ότι με το ψηφιακό ραδιόφωνο θα μπορούν να λειτουργούν 18 σταθμοί εθνικής εμβέλειας και 60 με 68 σε κάθε περιφέρεια, ξεκαθαρίζοντας ότι θα μπουν διαφανείς κανόνες και θα ισχύουν για όλους.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι με εξαίρεση τη δημόσια ραδιοτηλεόραση, όπως προβλέπεται σε όλη την Ευρώπη, οι υπόλοιπες άδειες θα δοθούν με την ίδια διαδικασία, είτε πρόκειται για δημοτικά ραδιόφωνα είτε για εκκλησιαστικούς σταθμούς, ενώ χαρακτήρισε παρωχημένο τον διαχωρισμό ενημερωτικών και μουσικών σταθμών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα