Μετά τη γκάφα ήρθε η αναδίπλωση

ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΤΑ… ΑΣΥΜΜΑΖΕΥΤΑ Ο ΤΑΓΙΑΝΙ

Μία διπλωματική γκάφα που έκανε πριν από περίπου ένα χρόνο –όντας επίτροπος τότε– φαίνεται ότι θα στιγματίσει τη σχέση του νεοεκλεγέντα προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι, με την Ελλάδα.

Όλα ξεκίνησαν από ένα ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1, ο οποίος στο κεντρικό δελτίο του έφερε στο φως της δημοσιότητας δηλώσεις που είχε κάνει ο Ταγιάνι κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στα Σκόπια τον περασμένο Φεβρουάριο. Εκεί εμφανίζεται να αποκαλεί δημοσίως τα Σκόπια «Μακεδονία» και να δηλώνει ότι ο Μέγας Αλέξανδρος και ο Φίλιππος ο Β’ ήταν πρόγονοι των Σκοπιανών!

Όπως ήταν αναμενόμενο οι δηλώσεις Ταγιάνι προκάλεσαν τη σύσσωμη αντίδραση των Ελλήνων ευρωβουλευτών, γεγονός που προφανώς οδήγησε και στην αναγκαστική αναδίπλωση της προεδρία του Ε.Κ..

Ποια ήταν αυτή; Κοφτά μεν ξεκάθαρα δε από το γραφείο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εκδόθηκε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία «η πάγια θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είναι ότι το Σώμα αναγνωρίζει ως μόνη ονομασία της χώρας τη διεθνώς αναγνωρισμένη “Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Δεν το λες και το καλύτερο ντεμπούτο, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ…

Και επιστολή Κεφαλογιάννη στον Ταγιάνι
Την ίδια ώρα, συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου είχε ο επικεφαλής της Κ.Ο. των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης, ο οποίος με αφορμή το ανιστόρητο συμβάν επέδωσε στον Αντ. Ταγιάνι την παρακάτω επιστολή:

«Αγαπητέ κύριε Πρόεδρε,

»Κάποιοι επιχειρούν να εκμεταλλευτούν πολιτικά τις δηλώσεις που είχατε κάνει πριν περίπου ένα χρόνο κατά την επίσκεψή σας στα Σκόπια. Ένα κράτος που προσπαθεί πολλά χρόνια τώρα να οικειοποιηθεί την Ελληνική Ιστορία, τα ελληνικά ονόματα, τα ελληνικά σύμβολα.

»Η αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας όταν από έλλειψη δόλου παραποιείται απαιτεί πολιτική γενναιότητα. Πολιτικό θάρρος.

-Ιστορική Αλήθεια πρώτη: Το 490 π.Χ ο Αθηναίος στρατηγός Μιλτιάδης. και 10.000 Αθηναίοι πολεμιστές σταμάτησαν την πρώτη εισβολή των Περσών (σημερινών Ιρανών) υπό τον βασιλέα Δαρείο στη Μάχη του Μαραθώνα.

-Ιστορική Αλήθεια δεύτερη: Το 480 π.Χ., δέκα χρόνια μετά, ο Θουκυδίδης με τον Αθηναικό στόλο στη Ναυμαχία της Σαλαμίνας νίκησαν τους Πέρσες υπό τον βασιλέα Ξέρξη.

-Ιστορική Αλήθεια τρίτη: Η εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου κατά των Περσών ξεκίνησε το 334 π.Χ.

-Ιστορική Αλήθεια τέταρτη: Ο Μιλτιάδης, ο Θεμιστοκλής, ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Έλληνες. Με κοινή γλώσσα και κοινή Ιστορία.

-Ιστορική Αλήθεια πέμπτη: Τα Σλαβικά φύλλα μετανάστευσαν νότια στα βαλκανικά εδάφη και το Βυζάντιο τον 6 μ.Χ. αιώνα οπότε και εγκαταστάθηκαν.

-Ιστορική Αλήθεια έκτη: Τα σλαβικά φύλλα, άρα και οι σημερινοί κάτοικοι των Σκοπίων ουδεμία σχέση ιστορικά, γλωσσικά ή εθνολογικά έχουν με τον Μεγάλο Αλέξανδρο, τον βασιλιά Φίλιππο και την Ελληνική ιστορία.

-Ιστορική Αλήθεια έβδομη: Το 1/3 περίπου του σημερινού κράτους των Σκοπίων είναι μέρος της παλιάς Μακεδονίας. Αυτό, όμως, δεν καθιστά τους κατοίκους των Σκοπίων, Μακεδόνες και ούτε ασφαλώς κληρονόμους και συνεχιστές του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

»Είμαι βέβαιος ότι γνωρίζοντας την ευαισθησία της Ελλάδας στο συγκεκριμένο θέμα, θα προχωρήσετε στην ιστορική αποκατάσταση με την πολιτική γενναιότητα που σας διακρίνει.
Μανώλης Κ. Κεφαλογιάννης».

Μετά τη συνάντηση ο πρόεδρος Ταγιάνι δήλωσε στον Έλληνα ευρωβουλευτή το σεβασμό του και την αγάπη του για την Ελλάδα και προχώρησε στην παρακάτω ανάρτηση στο προσωπικό του λογαριασμό στο Tweeter:

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα