Μετά τον Ρότζερς… οι Μουρίνιο, Φαν Γκάαλ και Βενγκέρ (;)

Τη σκληρή πραγματικότητα του ανταγωνισμού βιώνουν οι προπονητές των «μεγάλων» της Premier League, καθώς άπαντες, με εξαίρεση τον Εμανουέλ Πελεγκρίνι της Μάντσεστερ Σίτι, βρίσκονται υπό καθεστώς αμφισβήτησης και κινδυνεύουν με απόλυση.

Την αρχή έκανε ο Μπρένταν Ρότζερς, ο οποίος απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία της Λίβερπουλ μετά το 1-1 κόντρα στην Έβερτον. Οι μέτοχοι έκαναν μεγάλη υπομονή, αλλά δεν μπορούσαν να δώσουν άλλη ευκαιρία στον Βορειοιρλανδό τεχνικό.

Ο Ρότζερς όμως, αναμένεται να αποκτήσει παρέα στο… ταμείο ανεργίας! Τσέλσι, Άρσεναλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζουν προβλήματα, με τους Μουρίνιο, Βενγκέρ και Φαν Γκάαλ να έχουν μπει στο στόχαστρο των οπαδών τους και των διοικήσεων.

Οι «μπλε» του Λονδίνου ξεκίνησαν… τραίνο τη φετινή σεζόν, ξαφνικά όμως υπέστησαν μία μεγάλη αγωνιστική καθίζηση, η οποία έχει διατηρηθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ο Ζοσέ Μουρίνιο αμφισβητείται ευθέως, με αποτέλεσμα να έχει αρχίσει ο ίδιος να αναφέρεται στο ενδεχόμενο αποχώρησής του, βάζοντας τους… όρους του ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, καθώς δήλωσε ότι θα φύγει μόνο αν διαπιστώσει ότι πλέον δεν τον εμπιστεύεται ο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Οι «κανονιέρηδες» έχουν υποστεί αρκετές ζημιές στο πρωτάθλημα, αλλά το αποκορύφωμα ήρθε στο ματς με τον Ολυμπιακό, με την ήττα στο Emirates. Την Κυριακή, ωστόσο, ήρθε το… μάννα εξ ουρανού από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, την οποία η ομάδα του Βενγκέρ φιλοδώρησε με τρία τέρματα. Ο Αλσατός τεχνικός πήρε ανάσα, αλλά οι μουρμούρες, τα παράπονα και η γνώμη μίας μεγάλης μερίδας του κόσμου ότι έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του στην ομάδα, διατηρούνται και ενισχύονται.

Στους «κόκκινους διάβολους» επικρατεί αναβρασμός. Από τη μία υπάρχουν οι μέτοχοι βλέπουν τα 500 εκατομμύρια ευρώ που δαπάνησαν τα τελευταία δύο καλοκαίρια για μεταγραφές να μην πιάνουν τόπο και από την άλλη υπάρχουν οι οπαδοί που πιστεύουν ότι ο Λουίς Φαν Γκάαλ δεν «κολλάει» με τη γενικότερη φιλοσοφία του συλλόγου, αναπολώντας τις όμορφες μέρες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Φαν Γκάαλ έχει για δύο χρόνια ακόμη συμβόλαιο και πρόσφατα δήλωσε ότι μόλις το εξαντλήσει, θα αποσυρθεί, προκειμένου να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στη σύζυγό του.

Στον αντίποδα, ο Εμανουέλ Πελεγκρίνι φαίνεται να είναι ο πιο σταθερός στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι, παρ’ ότι το καλοκαίρι τα βρετανικά ΜΜΕ τον παρουσίαζαν «τελειωμένο» και αναζητούσαν τον… νέο κόουτς των «πολιτών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα