Μεταναστευτικό, φτώχεια και… κομμουνισμός!

Πολιτικό περιεχόμενο θα έχει η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον προκαθήμενο της Καθολικής Εκκλησίας όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η Κουμουνδούρου.

Από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνουν πως «η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα με τον προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας Πάπα Φραγκίσκο έχει μια ιδιαίτερη πολιτική σημασία τόσο για τη ριζοσπαστική αριστερά , όσο και για την ίδια την Ελλάδα».
Σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι δεν έχει συναντηθεί ξανά ο Πάπας με Ευρωπαίο ηγέτη της αριστεράς, αλλά και το ότι ο Πάπας Φραγκίσκος συναντιέται πρώτη φορά με ‘Έλληνα πολιτικό αρχηγό, είναι ενδεικτικό της νέας φάσης στην οποία έχει εισέλθει η ευρωπαϊκή αριστερά και της διεθνούς αναγνώρισης και εμβέλειας του ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόκειται για μια ιστορική συνάντηση, που αναδεικνύει ότι η άνοδος της Αριστεράς στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίζεται στην Ευρώπη με την τρομολαγνεία που προσπαθούν να της προσδώσουν οι εγχώριοι μνημονιακοί εκπρόσωποι, αλλά με ουσιαστικό ενδιαφέρον και διάθεση για ανταλλαγή απόψεων και για εύρεση κοινών βηματισμών όπου αυτό είναι εφικτό.

Εξηγούν δε πως ο ίδιος ο Πάπας Φραγκίσκος από την πρώτη μέρα ανάρρησής του στον Παπικό θρόνο έδωσε ένα διαφορετικό μήνυμα υπεράσπισης των φτωχών, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, της ειρήνης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι θέσεις του για το περιβάλλον , αλλά και για το μεταναστευτικό ζήτημα, όπως και οι συναντήσεις του με αντιπροσωπείες απολυμένων εργαζομένων στην Ιταλία, τον καθιστούν μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που διαφέρει πολύ από τους προηγούμενους προκαθήμενους της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

Στη συνάντηση των δύο πλευρών, η προκαθορισμένη ατζέντα αφορά στο μείζον θέμα της παγκόσμιας ειρήνης και της ανάγκης ανάληψης πρωτοβουλιών για την αποτροπή των πολεμικών συγκρούσεων, το μεταναστευτικό -ιδιαίτερα μετά τις ανθρωπιστικές τραγωδίες στη Μεσόγειο- καθώς οι αναγκαίες δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, ώστε να τους ενημερώσει για την επικείμενη συνάντηση, ενώ συζήτησε διεξοδικά μαζί τους για τις σχέσεις του Πατριαρχείου και της Ελλαδικής Εκκλησίας με τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα