Μετωπική Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή

 

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή στις δευτερολογίες του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης όπου για άλλη μία φορά οι κ. Τσίπρας και Μητσοτάκης διασταύρωσαν τα ξίφη τους με αιχμές εκατέρων.

«Γιατί τόσα νεύρα, τι έχετε πάθει;» είπε ο πρωθυπουργός,  απευθυνόμενος στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Και πρόσθεσε: «Από τότε που έκλεισε η β’ αξιολόγηση και είχαμε μία συμφωνία που ανοίγει δρόμους προοπτικής για την οικονομία και μία συμφωνία για το χρέος που ανοίγει δρόμους και άνοιξαν οι δρόμοι με την πετυχημένη έξοδο της χώρας στις αγορές, δίνετε την αίσθηση, εσείς και οι βουλευτές σας, ότι βρίσκεστε σε κατάσταση νευρικής κρίσης».

Ο κ. Τσίπρας σχολίασε και τα αιτήματα του κ. Μητσοτάκη για Εξεταστικές Επιτροπές, λέγοντας: «Μία για τον Καμμένο -δεν ξέρω αν επιμένετε αλλά τη ζητήσατε, μία για τον Βαρουφάκη ξανά ενώ η πρότασή σας είχε απορριφθεί σε προγενέστερη φάση, και τώρα για τον Μαδούρο της Βενεζουέλας». «Είναι εξαιρετικό ρεκόρ, συνεχίστε έτσι».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο συνέδριο της Λαμίας κατηγορώντας τον κ. Μητσοτάκη ότι απαγόρευσε στους βουλευτές και τα αυτοδιοικητικά στελέχη να παραστούν. «Ακόμα-ακόμα δεν διστάσατε να βάλετε απαγορευτικό στα στελέχη σας και στον ίδιο τον ανιψιό σας. Τι έχετε πάθει; Μην ξινίζετε το πρόσωπό σας, εμείς θα έπρεπε να ξινίζουμε το πρόσωπό μας με μία αντιθεσμική συμπεριφορά», είπε ο κ. Τσίπρας.

Καταλόγισε μάλιστα στον κ. Μητσοτάκη ότι έχει χάσει και κάθε ίχνος της αστικής ευγένειας που τον διακρίνει κατά τα άλλα. «Φτάσατε στο σημείο την ημέρα των γενεθλίων μου, αντί για ευχές να μου απευθύνετε ύβρεις, ότι είμαι ψεύτης και κλέφτης», είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Τα νεύρα δεν κάνουν καλό. Μήπως να φτιάχνανε στην Πειραιώς μία εξεταστική επιτροπή για να ανακαλύψετε την αιτία που σας προκαλεί τόσα νεύρα;». «Γιατί τα νεύρα, στο τέλος, δεν θα σας οδηγήσουν σε καλό».

Ανεβαίνοντας στο βήμα ο κ. Μητσοτάκης αφού είπε στον πρωθυπουργό «νομίζω κ. Τσίπρα ότι χρειάζεστε επειγόντως διακοπές», σήκωσε το γάντι και σειδιαίτερα επικριτικό τόνο απάντησε στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό, με αιχμή του δόρατος τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

«Έχω και ένα δεύτερο δώρο για τα γενέθλιά σας. Από την 1η Ιουνίου 2017 μέχρι σήμερα, σε δύο μήνες, πόσες τροπολογίες λέτε κατατέθηκαν; 159!» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα, και τις κατέθεσε στα πρακτικά. Παραλλήλως ανέφερε ότι σε 103 κυρώσεις διεθνών συμβάσεων την περίοδο 2012-2015 κατατέθηκαν 14 τροπολογίες και επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης το αντίστοιχο νούμερο είναι 59 κυρώσεις, 80 τροπολογίες.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι λέει ψέματα πως η αξιολόγηση που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση οδηγούσε σε απολύσεις. «Όταν θα έρθει η ώρα να μειωθεί το αφορολόγητο ποιος θα πληρώσει τον λογαριασμό; Οι πλούσιοι ή οι φτωχοί; Όταν μειωθούν οι συντάξεις, ποιος θα πληρώσει, οι πλούσιοι ή οι φτωχοί; Αρκετά με αυτήν την καραμέλα της ταξικής κοινωνικής ευαισθησίας. Οι πιο αδύναμοι είναι τα θύματα της δικής σας πολιτικής», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ.

Σε ότι αφορά τις αποκαλύψεις Βαρουφάκη, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι δεν είναι όλα γνωστά για την περίοδο που ήταν υπουργός Οικονομικών. «Τι έγινε εκείνο το πρώτο επτάμηνο του 2015 δεν ξεπλένεται από το γεγονός ότι κέρδισε το κόμμα σας μία ακόμα εκλογή τον Σεπτέμβριο. Οι συνέπειες εξακολουθούν να μας συνοδεύουν» επισήμανε ο πρόεδρος της ΝΔ, τονίζοντας ότι ο πρωθυπουργός έπρεπε πρώτος να έχει πει «ναι» στην εξεταστική.

«Ο κ. Βαρουφάκης έχει τεράστια ευθύνη. Μεγαλύτερη έχετε εσείς που τον διορίσατε, συνεννοηθήκατε μαζί του και τον ανεχθήκατε επτά μήνες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, υπογραμμίζοντας ότι η ΝΔ έχει ζητήσει εξεταστική και για τον κ. Καμμένο.

«Η συζήτηση για τον κ. Καμμένο πάει για μετά τις θερινές διακοπές και εκεί θα εξηγήσετε γιατί υπερασπίζεστε με τόσο πάθος έναν υπουργό, που έχει συνομιλήσει με έναν καταδικασμένο για ναρκωτικά στις φυλακές. Ξέρω ότι θα είναι μία δύσκολη συζήτηση για εσάς» κατέληξε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα