Με αιχμές για την Φώφη η ολοκληρωμένη πρόταση Μανιάτη για το νέο φορέα

Την πολιτική και προγραμματική πρότασή του που θα οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση και «θα επιτρέψει στην Ελλάδα να χαμογελάσει ξανά», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, παρουσίασε ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου ενιαίου πολιτικού φορέα στην προοδευτική παράταξη, Γιάννης Μανιάτης, το μεσημέρι, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο κ. Μανιάτης έκανε λόγο για ολοκληρωμένη και συνεκτική πρόταση, η οποία έχει ως βασικό άξονά της την παραγωγή πλούτου και συνοψίζεται στον τίτλο «Παραγωγική σοσιαλδημοκρατία σε μία παραγωγική Ελλάδα».

Η πρόταση του κ. Μανιάτη περιλαμβάνει τέσσερις πηγές εθνικού πλούτου, όπως είπε, που μπορούν εκτός των άλλων να χρηματοδοτήσουν την ανάπτυξη, να δημιουργήσουν χιλιάδες θέσεις εργασίας και να ενισχύσουν και το ασφαλιστικό σύστημα. Είναι η αξιοποίηση των υδρογονανθράκων και του ορυκτού πλούτου, η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με τη κατάργηση του Υπερταμείου το οποίο δέχθηκε ο κ. Τσίπρας, η αξιοποίηση των δυνατοτήτων των πανεπιστημίων της χώρας και ο μετασχηματισμός του Δημοσίου σε επιτελικό κράτος.

Ο κ. Μανιάτης τόνισε ότι η πρότασή του «στέκεται απέναντι στον ιδεοληπτικό παρασιτισμό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και την αγοραία αντίληψη της Ν.Δ.», ενώ είναι «πρόταση ενότητας της παράταξης, βασισμένη σε γνώση και εμπειρία και συμπληρωματική του “σχεδίου Ελλάδα”», που εκπονεί η Δημοκρατική Συμπαράταξη.

Αιχμές για την Φώφη

Αφήνοντας αιχμές για τη συνυποψήφια Φώφη Γεννηματά, σημείωσε πως «η σημερινή ηγεσία απέδειξε ότι δεν μπορεί να οδηγήσει τον χώρο πέρα από το 7%» και επισήμανε ότι «νέα παράταξη χωρίς νέα ηγεσία δεν γίνεται», εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι στις επικείμενες εκλογές θα είναι στον β’ γύρο.

Ο κ. Μανιάτης προσδιόρισε ως άμεσο καθήκον του νέου αρχηγού την ανάληψη ενωτικών πρωτοβουλιών για να προχωρήσουν όλοι μαζί σε ιδρυτικό συνέδριο. «Υπηρετώ την ενότητα του χώρου. Μετά τις εκλογές θα είμαστε ενωμένοι και θα πρέπει όλοι να το δηλώσουν από τώρα» υποστήριξε.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία του νέου ενιαίου φορέα στον προοδευτικό χώρο επέμεινε στον σοσιαλδημοκρατικό χαρακτήρα της παράταξης, διατυπώνοντας δέσμη δέκα προτάσεων που, μεταξύ άλλων, αφορούν:

– Το μείζον θέμα του δημογραφικού με την οργάνωση του κοινωνικού κράτους συνοχής.

– Την κατάργηση του πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας και το «κυνηγητό» των κακοπληρωτών, καθώς και τη δυνατότητα προτίμησης στην εξαγορά από τον ενδιαφερόμενο κόκκινων δανείων.

– Τη μείωση της φορολογίας σε φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις.

– Την υγεία, την ανεργία, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Μάλιστα, ο κ. Μανιάτης υπογράμμισε ότι στη βάση αυτών των προτεραιοτήτων μπορεί να υπάρξει μία συμφωνία για τις προοδευτικές πολιτικές που θα πρέπει να εφαρμοστούν τα επόμενα χρόνια.

Σε ερώτηση για αυτά που διαδραματίστηκαν στη Βουλή σχετικά με το νομοσχέδιο για την ταυτότητα φύλου και τη στάση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, απάντησε ότι δεν ήταν στη Βουλή λόγω του κακού σχεδιασμού και ξεκαθάρισε ότι έχει ταχθεί υπέρ του νομοσχεδίου, ενώ θύμισε ότι είχε ψηφίσει το σύμφωνο συμβίωσης.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα