Με απολογίες κατηγορουμένων συνεχίζεται η δίκη για τα «στημένα»

Με τις απολογίες των κατηγορουμένων, Γιάννη Παπακώστα, Περικλή Αμανατίδη και Βαγγέλη Αγγελή  συνεχίστηκε η δίκη για τους φερόμενους ως «στημένους αγώνες» ποδοσφαίρου στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας.

Απολογούμενος ο προπονητής , Γ.Παπακώστας, αρνήθηκε την κατηγορία που του αποδίδεται και υποστήριξε:  «Δεν περίμενα τέτοια εξέλιξη στη ζωή μου. Δεν έχω δώσει δικαίωμα σε κανέναν να μιλήσει για μένα. Μιλάει κάποιος Διαμαντής για μένα που είναι άγνωστος, δεν υπάρχει πουθενά και λέει ότι έστηνα τα ματς με τους ποδοσφαιριστές. Κατηγορούμαι για εκβιασμούς διαιτητών. Καλό θα είναι να μη με προσλάβει κανείς για εκβιαστή γιατί θα καταστραφεί. Από στοιχηματισμό δεν γνωρίζω τίποτα γιατί δεν παίζω. Δεν με έχει πλησιάσει ποτέ κανείς για να συζητήσουμε κάτι για κάποιο ματς”».

Ο Περικλής Αμανατίδης ,που κατηγορείται για συμμετοχή σε χειραγώγηση δύο αγώνων, υποστήριξε, μεταξύ άλλων : «Κανείς δεν με έχει δει να ασχολούμαι με το στοίχημα. Δεν έγινε τίποτα από αυτά που λέγονται στις συνομιλίες με τον Κούτση, ούτε για over ούτε για 2πλά, ούτε για σήματα που θα κάνω για να καταλάβουν ότι στήθηκε το ματς. Δεν θα απολογηθώ για τις συνομιλίες δύο παικτών του στοιχήματος.  Οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες. Δεν μου αξίζει αυτή η σκιά και ήρθε η ώρα να μιλήσει η δικαιοσύνη. Ο Κούγιας έχει τεράστια φαντασία. Λέει μυθεύματα. Μιλάει χωρίς στοιχεία».

Από την πλευρά του ο μάνατζερ, Βαγγέλης Αγγελής , ισχυρίστηκε στην απολογία του :  «Έχω προσωπική ποδοσφαιρική κόντρα με τον Κούγια. Η πικρία του είναι ότι ο ΠΑΣ Γιάννενα ανέβηκε στην Α’ Εθνική με τον Χριστοβασίλη. Κατηγορούμαι για μια συνομιλία με τον Τσακογιάννη ο οποίος ενδιαφέρεται να κερδίσουν τα Γιάννενα στο παιχνίδι με τον Ιωνικό .  Ο Κανελλάκης λέει ότι δεν θα αγωνιστούν οι ξένοι κι όμως οι ξένοι έπαιξαν. Αυτό το ματς είχε τραμπουκισμούς, ξύλο. Είχε δοκάρια και ευκαιρίες. Ήταν ένα πολύ σκληρό παιχνίδι σε πολεμική ατμόσφαιρα. Δεν θα μπορούσε να ήταν στημένο. Με τα στοιχήματα δεν ασχολούμαι καθόλου».

Η δίκη συνεχίζεται .

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα