Με επιστολή του ο Αλιβιζάτος εξηγεί γιατί επέλεξε την 12η Νοεμβρίου

Με επιστολή του στους υποψηφίους για την ηγεσία του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής για την εκλογική διαδικασία, δικαιολογεί την απόφασή του να διεξαχθεί η εκλογή στις 12 Νοεμβρίου, ημερομηνία που συμπίπτει με την διεξαγωγή του μαραθωνίου στην Αθήνα.

Αναλυτικά η επιστολή Αλιβιζάτου:

“Όπως ασφαλώς θα έχετε ενημερωθεί, μετά τη συνάντηση που είχα –ύστερα από την σχετική εξουσιοδότησή σας-  χθες (9.10.2017) με τις εταιρίες που ανέλαβαν την διεξαγωγή της on line ψηφοφορίας, μετατέθεσα κατά μια μόλις εβδομάδα οι ημερομηνίες των εκλογών (12 και 19.11, αντί για 5 και 12.11). Διότι οι εταιρίες δεν μπορούσαν να εγγυηθούν την ασφάλεια του συστήματος, αν οι εκλογές γινόταν προ της 10.11 (ακόμη και αν ήμασταν πανέτοιμοι από πλευράς εθελοντών).

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι, αν θέλαμε οι εκλογές να διεξαχθούν εντός του τρέχοντος έτους, δεν υπήρχαν εναλλακτικές δυνατότητες. Με πάνω από 100 εθελοντές δικηγόρους ως προέδρους των εφορευτικών επιτροπών, οι 26.11 και 3.12 αποκλείονταν λόγω εκλογών των Δικηγορικών Συλλόγων. Στις 16 και 17.12 έχει αναγγελθεί το συνέδριο της ΝΔ. Άρα, η μόνη μέρα που μας έμενε ήταν η 10.12 (με πρόβλημα, ωστόσο, για τον 2ο γύρο). Πήρα έτσι την απόφαση να προχωρήσω, παρά τις ενστάσεις του Σταύρου Θεοδωράκη και του Νίκου Ανδρουλάκη, που εύλογα επικαλούνταν (και μάλιστα από παλιά, ο πρώτος) την διεξαγωγή στην Αθήνα του κλασικού  Μαραθωνίου. Ως αντιστάθμισμα, όπως θα διαπιστώσετε και από το δελτίο τύπου που εξέδωσα και που σας στέλνω, έχω δεσμευθεί να πάρουμε όλα τα μέτρα ώστε να διευκολυνθούν οι αθλητές που θα επιθυμούσαν να ψηφίσουν, καθώς και όλοι όσοι θα δυσκολευθούν εκείνη την Κυριακή στις μετακινήσεις τους (παράταση ωραρίου, πρόσθετα εκλογικά τμήματα από τα αρχικώς προγραμματισθέντα κ.λπ.). Σκοπός μου ήταν να τελειώνουμε μια ώρα αρχύτερα με τις διαδικαστικές εκκρεμότητες.

Με λυμένα πλέον τα βασικά διαδικαστικά, έχει ανοίξει ο δρόμος της πολιτικής. Για την επιτυχία αυτής της καινούριας φάσης καλούμαστε όλοι να βοηθήσουμε, συμβάλλοντας στην προβολή των απόψεων  των υποψηφίων επιτέλους  επί της ουσίας,  αλλά προπάντων –και ας μου επιτραπεί να το υπογραμμίσω- όλων εκείνων των ψυχικών στοιχείων  που μας ενώνουν. Οι υποψήφιοι, όπως έγραψε προ καιρού και ο Γιάννης Βούλγαρης, είναι  πάνω απ’ όλα, είναι συνιδρυτές του νέου πολιτικού φορέα της ιστορικής δημοκρατικής παράταξης  και μετά αντίπαλοι. Ας μην το ξεχνάμε. Κοντολογίς, μαζί με την προβολή των θέσεων των υποψηφίων, θεωρώ εξ ίσου σημαντικό  να συνδράμουμε στη δημιουργία κλίματος ψυχικής επαφής μεταξύ τους.

Κατά τα λοιπά, οι διαδικασίες έχουν δρομολογηθεί και καταρτίζεται το λεπτομερές χρονοδιάγραμμα των προσεχών 4 εβδομάδων. Εν όψει αυτών, επιφυλάσσομαι να συγκαλέσω την ολομέλεια της Επιτροπής μας, μόλις προκύψει κάτι ουσιαστικό, για το οποίο θα χρειασθεί να αποφασίσουμε όλοι μαζί”.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα