Με ηγέτη τον Μάτος, ο ΠΑΟΚ πέρασε εύκολα 3-0 από την Κέρκυρα

Με ηγέτη τον Μάτος, ο ΠΑΟΚ πέρασε εύκολα 3-0 από την Κέρκυρα και συνεχίζει να κάνει πορεία πρωταθλητισμού.

Με αυτοπεποίθηση ότι θα φύγει από την Κέρκυρα νικητής μπήκε στο παιχνίδι ο ΠΑΟΚ. Τι σημασία είχε λοιπόν που ο Κουλούρης δεν εξαργύρωσε την υπεροχή που πήρε από το πρώτο κιόλας λεπτό ο ΠΑΟΚ με το τετ-α-τετ που του κέρασε ο Πέλκας; Που πλάσαρε πάνω στον Κουτζαβασίλη στην πρώτη μεγάλη ευκαιρία του «δικεφάλου»; Ο Λέο Μάτος στο 23΄ θα αναλάμβανε εκείνος να του… δείξει πώς στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα.

Αρκούσε λοιπόν ένα ωραίο χτύπημα φάουλ του Βιεϊρίνια και η… γνώριμη κίνηση του προωθημένου Βραζιλιάνου στην περιοχή, για να πετύχει ένα γκολ-σήμα κατατεθέν του (με προβολή) και να απλοποιήσει από νωρίς τα πράγματα. Έτσι, ο ΠΑΟΚ μπορούσε να ψάξει με την άνεσή του το δεύτερο γκολ που θα καθάριζε πρόωρα το παιχνίδι.

Αυτό που δεν έγινε στο πρώτο ημίχρονο -να τελειώσει δηλαδή ο ΠΑΟΚ τη σεμνή τελετή- έγινε στο 57΄. Έστω λοιπόν κι αν χρειάστηκε αρκετή δόση τύχης -μιας και ο Κάμπος πιθανότατα ήθελε να σεντράρει από τα αριστερά και όχι να «κρεμάσει» τον Κουτζαβασίλη-η ομάδα του Λουτσέσκου πέτυχε αυτό που ζητούσε. Και ο ίδιος ο Ρουμάνος δε έχασε την ευκαιρία να το εκμεταλλευτεί και να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε Πρίγιοβιτς-Μακ (περνώντας τους στο παιχνίδι στις θέσεις των Κουλούρη-Λημνιού). Συνεχίζοντας λοιπόν στον ίδιο ρυθμό, οι φιλοξενούμενοι επιδίωξαν να διευρύνουν το σκορ. Και κυρίως ο Πέλκας φάνηκε να το ‘χει πάρει… προσωπικά. Έτσι, άγγιξε πρώτα μια γκολάρα (με απευθείας βολέ έξω από την περιοχή που έφυγε λίγο πάνω από την εστία). Πλησίασε ξανά στο να σκοράρει με κοντινή κεφαλιά από άψογη σέντρα του Μάτος.

Και τελικά ανταμείφθηκε για την εξαιρετική εμφάνισή του στο 78’ (με κοντινό πλασέ αφότου κέρδισε κόντρες μέσα στην περιοχή). Το ίδιο θα μπορούσε, δε, να συμβεί και με τον Μαουρίτσιο, ωστόσο η όμορφη εκτέλεση φάουλ στο 90’ σταμάτησε στο δοκάρι και γλίτωσε την Κέρκυρα από ακόμα βαρύτερη ήττα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τζήλος (Λάρισας)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Σάκης Τσιώλης): Κουτζαβασίλης, Σπίνουλας, Ιωάννου, Γρομητσάρης, Αναστασίου, Ντιόγκο, Μπάουμαν (63’ Ρόλε), Γεωργίου, Κόντος (75’ Γεωργακόπουλος), Ζορμπάς, Μυτίδης (60’ Τουράμ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Μαλεζάς, Μάτος, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Μαουρίτσιο, Κάμπος (79’ Μπίσεσβαρ), Πέλκας, Λημνιός (59’ Μακ), Κουλούρης (59’ Πρίγιοβιτς)

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα