“Με καπέλο Τσάβες και περούκα Θάτσερ”

Πολύ σκληρές εκφράσεις χρησιμοποίησε η Φώφη Γεννηματά κατά του Αλέξη Τσίπρα σε παρέμβαση της σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης. Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε πως “ο πρωθυπουργός υλοποιεί τις πιο σκληρές νεοφιλελεύθερες πολιτικές που επιβάλλουν εδώ και χρόνια οι πιο συντηρητικοί κύκλοι της Ευρώπης».
Στη συνέχεια ήταν ακόμη πιο επιθετική υποστηρίζοντας πως «ξεκίνησε βάζοντας το καπέλο του Τσάβες και κατέληξε με την περούκα της Θάτσερ. Αυτό δεν είναι ρεαλισμός». Μάλιστα τόνισε πως ο δημοσιονομικός κόφτης είναι οριζόντιος και διαρκής.
Τέλος η πρόεδρος η κ. Γεννηματά κατέληξε πως η συμφωνία της κυβέρνησης είναι συμφωνία συνθηκολόγησης ηττημένου. «Είναι σαν να χάσαμε τον πόλεμο», είπε χαρακτηριστικά.
Επίθεση σε Σπίρτζη
Στο μεταξύ υπάρχει και συνέχεια στο σίριαλ των αστικών συγκοινωνιών, ειδικά μετά τη δήλωση του αρμόδιου υπουργού, Χρήστου Σπίρτζη, ότι δεν πρόκειται να ιδιωτικοποιηθούν οι αστικές συγκοινωνίες, παρά το γεγονός ότι συμπεριλήφθησαν στο νέο Υπερταμείο που ψήφισε η κυβερνητική πλειοψηφία την Κυριακή.
Έτσι ο υπεύθυνος της Κ.Ο. της Δημοκρατικής Συμπαράταξης (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) για Ενέργεια, Περιβάλλον και Υποδομές, Γιάννης Μανιάτης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο κ. Σπίρτζης πανηγυρίζει για την «επιτυχία» της κυβέρνησης να εντάξει τις Αστικές Συγκοινωνίες της Αθήνας στο Υπερταμείο ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας. Πριν λίγες εβδομάδες έκλαιγε για την ιδιωτικοποίηση των 14 αεροδρομίων. Ανάμεσα στα πανηγύρια των συγκοινωνιών και το κλάμα των αεροδρομίων, μια υπουργική καρέκλα δρόμος».
Ο Θεοχαρόπουλος
Την πεποίθηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας είναι όμηρος του Πάνου Καμμένου διατύπωσε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος σε ραδιοφωνική του συνέντευξή του, προσθέτοντας ότι αυτά που ψηφίστηκαν είναι φοροεπιδρομή.
Ο κ. Θεοχαρόπουλος έκανε λόγο επίσης για «το Υπερταμείο Αποκρατικοποιήσεων, που για 99 χρόνια -αδιανόητο- δεν μπορεί να αποφασιστεί τίποτα χωρίς τη σύμφωνη γνώμη των εταίρων» και για «έναν κόφτη που περιλαμβάνει τους μισθούς και τις συντάξεις» και προσέθεσε: “Ζήτησα να εξαιρεθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και να υπάρξει κείμενο στο Eurogroup και το Σαββατοκύριακο στο νομοσχέδιο”.
Για το ζήτημα της διευθέτησης του χρέους ανέφερε: «Στο ζήτημα του χρέους, αυτό το οποίο συμβαίνει είναι πρωτόγνωρο. Είχαμε απόφαση το Νοέμβριο του 2012. Μετά από μια διαπραγμάτευση με αυταπάτες του πρώτου επταμήνου ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, φτάσαμε στον Αύγουστο του 2015 που το μόνο που κατάφερε είναι να επαναδιατυπωθεί η λέξη “Νοέμβριος του ’12″».
Όσον αφορά την πορεία της συνεργασίας στο χώρο της Κεντροαριστεράς ο κ. Θεοχαρόπουλος υπογράμμισε ότι δεν είναι δυνατό να κυριαρχούν περιχαρακώσεις κομματικές, παραγοντισμοί, ηγεμονισμοί και εγωισμοί.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα