Με κυνισμό και χωρίς ντροπή

Η Βουλή θα ψηφίσει εντός της εβδομάδας τα προαπαιτούμενα, προκειμένου να προλάβει τις ημερομηνίες και να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος. Και το ΠΑΣΟΚ άδραξε την ευκαιρία για να επιτεθεί στην κυβέρνηση σχετικά με την μεταφορά των ΔΕΚΟ στο νέο υπερταμείο. Έτσι αφού κάνει λόγο για κυνισμό και απουσία ντροπής αναφέρει μεταξύ άλλων: “Περίπου όλη η δημόσια περιουσία, μεταξύ άλλων: ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΕΛΒΟ, Αττικό Μετρό κλπ., μεταβιβάζεται στο Υπερταμείο υπό τον απόλυτο έλεγχο των δανειστών για 99 χρόνια, με ένα νέο πολυνομοσχέδιο εκποίησης που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση στη Βουλή.
Καμία άλλη κυβέρνηση δεν διανοήθηκε και δεν τόλμησε να δεχτεί να της επιβάλλουν κάτι τέτοιο. Η κυβερνητική πλειοψηφία Τσίπρα – Καμμένου, το αποδέχτηκε τα έφερε και τα ψηφίζει. Αυτή κι αν είναι “αριστερά”… χωρίς αναστολές, με απίστευτο κυνισμό και χωρίς ντροπή.
Για την Αττικής

Επίσης στην Χαριλάου Τρικούπη κρατούν υψηλούς τόνους για την τράπεζα Αττικής με βάση το πόρισμα της ΤτΕ, το οποίο όπως επισημαίνουν είναι αποκαλυπτικό. Μεταξύ άλλων αναφέρουν: “Η ΣΥΡΙΖΑ Bank (ελέω κ. Σπίρτζη) δανείζει προνομιακά εν μέσω των capital controls τον ΣΥΡΙΖΑ εργολάβο και με σκανδαλώδες επιτόκιο, προκειμένου να φτιάξει το ΣΥΡΙΖΑ channel.
Και τον στηρίζουν με αναθέσεις έργων, ακόμη και με την μέθοδο της κατάτμησης (ελέω κ. Σπίρτζη).
Όλως τυχαίως το Υπουργείο Επικράτειας φροντίζει να μην ελέγξει το πόθεν έσχες με τα βοσκοτόπια, και να μην ενημερωθεί για την εμπλοκή του εργολάβου-καναλάρχη σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής. Τα βρίσκει μάλιστα όλα «αγγελικά πλασμένα».
Το τρίγωνο της διαπλοκής αποκαλύπτεται πλήρως.
Η ευθύνη όμως έχει όνομα και επώνυμο: Αλέξης Τσίπρας.
ΥΓ: Κορυφαίο στέλεχος της Κυβέρνησης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για την Τράπεζα Αττικής. Πολύ εξασθενισμένη η μνήμη του ως φαίνεται τελευταία, εκτός αν νομίζει ότι βρίσκεται στην χώρα των λωτοφάγων”.
Ερώτηση Ανδρουλάκη
Ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, με αφορμή δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο αλλά και την επιστολή – απάντηση του κ. Γιούνκερ για το θέμα των κόκκινων δανείων, κατέθεσε ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ο κ. Ανδρουλάκης ζητεί να μάθει αν ήταν αίτημα των Θεσμών ή απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης το γεγονός πως στο πλαίσιο του τελευταίου προγράμματος χρηματοοικονομικής βοήθειας, δεν παρέχεται το δικαίωμα στους δανειολήπτες να εξαγοράσουν το δάνειο τους πριν αυτό πουληθεί.
Ο κ. Ανδρουλάκης επισημαίνει ότι αποτελεί μείζον ηθικό θέμα η διαχείριση των δανειακών υποχρεώσεων των πλέον οικονομικά αδύναμων Ελλήνων και ότι πρέπει να αναζητηθούν τρόποι προστασίας τους. Μάλιστα, ο κ. Ανδρουλάκης ρωτά την Επιτροπή αν συζητήθηκε η ανωτέρω δυνατότητα κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων όπως έχει κατ’ επανάληψη Ελληνική κυβέρνηση δηλώσει, αλλά και εάν συμφωνεί η ίδια και με ποιο τρόπο πιστεύει ότι θα μπορούσαν να προστατευθούν οι καταναλωτές.
Όσο για την άσχημη κατάληξη του διαλόγου για το νέο πολιτικό φορέα ο ευρωβουλευτής και πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ επιμένει πως «δεν έχουμε ναυάγιο, αλλά προσάραξη στα αβαθή» επισημαίνοντας πως η κατάσταση αυτή προέκυψε «λόγω διχογνωμίας του πληρώματος για την ορθή πορεία».
Και συμπλήρωσε με πολύ νόημα: «Πέρα από το πλήρωμα υπάρχουν και οι επιβάτες, όπως και κόσμος στην ακτή που πολλαπλασιάζεται όσο πέρνα ο καιρός και περιμένει να επιβιβαστεί. Όλους αυτούς, πολύ λίγο τους ενδιαφέρουν οι λόγοι της προσάραξης. Αυτό που θέλουν είναι να κάνει την δουλειά του το πλήρωμα ώστε να μπορέσουν να ταξιδέψουν».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα