«Με ξεγέλασε ο Τσοχατζόπουλος»

Τα σφάλματα στα οποία η ίδια υπέπεσε, ομολόγησε στην απολογία της στο δικαστήριο που εξετάζει την υπόθεση Τσοχατζόπουλου, η λογίστρια του πρώην υπουργού, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, που απολογήθηκε σήμερα. Εντούτοις, επισήμανε ότι εκείνος την ξεγέλασε σε ό,τι αφορά το σπίτι στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μέσω του εξαδέλφου του, Νίκου Ζήγρα.

«Ο Νίκος Ζήγρας, το 2004 πια, μου είπε ότι το ακίνητο ήταν του υπουργού. Και από τότε αρχίζουν τα χοντρά λάθη μου. Έψαχναν να βρουν κάτοικο του εξωτερικού για να καλυφθεί το θέμα του πραγματικού ιδιοκτήτη», είπε μεταξύ άλλων η Λαμπροπούλου. Συμπλήρωσε πως ως τότε δεν είχε υποπέσει κάτι στην αντίληψη της αφού η μοναδική της ασχολία είχε να κάνει με τα φορολογικά θέματα. Το 2007 απέκτησε και προσωπική γνώση ότι το ακίνητο είναι του Τσοχατζόπουλου.

Ο πρόεδρος τη ρώτησε γιατί δεν έκανε την παραμικρή ενέργεια μόλις έμαθε για το σπίτι και η Λαμπροπούλου αποκρίθηκε ως εξής: «Είχα δέος γι’ αυτόν τον άνθρωπο. Ήταν παντοδύναμος. Το σύστημα ήταν με έναν δικό μου άνθρωπο από το εξωτερικό ως ιδιοκτήτη εμπλέκοντας στην υπόθεση τον κουμπάρο μου Νίκο Γεωργουλάκη, ο οποίος μου είχε ατέλειωτη εμπιστοσύνη».

Σε άλλο σημείο, τόνισε ότι  «μέσω του Ζήγρα με ξεγέλασε ο Τσοχατζόπουλος», ενώ πρόσθεσε ότι δεν μπορούσε να φανταστεί πως τα λεφτά είχαν παράνομη προέλευση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα