Με περίπατο το 1-0 ο Ολυμπιακός, 93-58 στο ΣΕΦ την ΑΕΚ

Τελικά μόνο άγχος και πίεση δεν εμφάνισε ο Ολυμπιακός στο πρώτο ημιτελικό της Basket League ΣΚΡΑΤΣ με αντίπαλο την ΑΕΚ στο ΣΕΦ. Αντίθετα, οι «κιτρινόμαυροι» ήταν αυτοί που εμφανίστηκαν άστοχοι, αργοί και χωρίς συγκέντρωση με αποτέλεσμα να μη διεκδικήσουν ούτε κατ’ ελάχιστο την έκπληξη στο πρώτο παιχνίδι της σειράς και να επιτρέψουν στους γηπεδούχους να κάνουν το 1-0 με τελικό σκορ 93-58.

Η Ένωση μετά το 5-7 του πρώτου πενταλέπτου έχασε την επαφή της με το αντίπαλο καλάθι και μόνο χάρη στην εμπειρία των Μαυροειδή και Καλαμπόκη έχανε με το… τιμητικό 52-30 στο α’ μέρος. Ο Ολυμπιακός παρά την κακή μέρα του Χάκετ, είχε όλους τους άλλους παίκτες του σε σούπερ εγρήγορση, κυρίως επιθετικά. Στην άμυνα δεν χρειάστηκε να καταβάλει ιδιαίτερη ενέργεια, με την ΑΕΚ να σουτάρει «τούβλα» από την περιφέρεια (1/10 τρίποντα) και να κάνει αβίαστα λάθη σωρηδόν (10 στο σύνολο, έναντι 4 του Ολυμπιακού).

Στην επανάληψη η Ένωση μπήκε με ενέργεια στο παρκέ, έκανε το επιμέρους 0-6, αλλά ήταν αργά για να διεκδικήσει τη νίκη. Οι Πειραιώτες ίσως περιμένοντας την αντίδραση της ΑΕΚ στο επόμενο παιχνίδι της σειράς και όχι στο… β’ ημίχρονο, αρχικά αιφνιδιάστηκαν, αλλά γρήγορα βρήκαν τα πατήματά τους και δεν επέτρεψαν υποψίες… ανατροπής, παρά το ότι η διαφορά έπεσε και στους 13 πόντους (59-46). Στην πραγματικότητα, σε αυτό ακριβώς το σημείο ο Ολυμπιακός σοβαρεύτηκε και πάλι με αποτέλεσμα άμεσα να επαναφέρει τη διαφορά στα επίπεδα της ανάπαυλας (70-48 στο 30’).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η ΑΕΚ παράτησε πλήρως το παιχνίδι και ο Ολυμπιακός έφτασε με περίπατο στο τελικό 93-58. Πέραν του τελικού διασυρμού, η ΑΕΚ δεν έδειξε στοιχεία που να πείθουν ότι στα επόμενα παιχνίδια θα μπορεί να αντισταθεί στην ποιότητα των πρωταθλητών.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα