Με Σωκράτη Μάλαμα την Παρασκευή η έναρξη του φεστιβάλ Δραπετσώνας-Κερατσινίου

Στο παλιό Εργοστάσιο Λιπασμάτων ξεκινά φέτος το καλοκαίρι ένα νέο πολιτιστικό φεστιβάλ από τον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας με τίτλο «Λιπάσματα 2017: Φεστιβάλ στη θάλασσα», με πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών και θεατρικών παραστάσεων, από γνωστούς και καταξιωμένους καλλιτέχνες και με ελεύθερη είσοδο.

Την έναρξη του φεστιβάλ θα κάνει ο Σωκράτης Μάλαμας, την Παρασκευή 23 Ιουνίου, με μια μεγάλη συναυλία στον πολυχώρο εκδηλώσεων που δημιουργήθηκε από τον δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, στο Πάρκο Εργατιάς.

Θα ακολουθήσουν οι Γλυκερία, Κώστας Μακεδόνας, Φωτεινή Βελεσιώτου, Νίκος Ζωιδάκης, Haig Yazdjian, Δημήτρης Υφαντής, πολλοί ακόμα καλλιτέχνες, αλλά και θεατρικές παραστάσεις που ξεχώρισαν, οι οποίες θα συμπεριληφθούν στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα του φεστιβάλ.

Πρόκειται για ένα ξεχωριστό φεστιβάλ αφού το φυσικό σκηνικό του χώρου είναι πολύ χαρακτηριστικό. Σε μια έκταση που βρίσκεται ακριβώς πάνω στην πειραϊκή ακτογραμμή, και που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν εγκαταλελειμμένη, το παλιό Εργοστάσιο Λιπασμάτων, με τις διατηρητέες εγκαταστάσεις και τη χαρακτηριστική πανύψηλη καμινάδα αλλά και τη θάλασσα που φτάνει σχεδόν έως τη σκηνή, «ζωντανεύει» με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων.

Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε λιγότερο από έναν χρόνο, καθάρισε και διαμόρφωσε το χώρο, που τώρα φιλοξενεί ένα ανοιχτό θέατρο 1.000 θέσεων και αθλητικές εγκαταστάσεις.

Το πρόγραμμα του «Λιπάσματα 2017: Φεστιβάλ στη θάλασσα», έχει ως εξής μέχρι στιγμής:

 

23/6, Σωκράτης Μάλαμας

25/6, Νίκος Ζωιδάκης

29/6, Χρήστος Νινιός, Παντελής Κυραμαργιός & Πλέγμα

30/6, Jazz βραδιά με τους Γιώργο Κοντραφούρη, Στέφανο Ανδρεάδη, Μichalis Katachanas quartet, Sugahspank! and the Swing Shoes

2/7, Λαϊκή Ορχήστρα Μίκης Θεοδωράκης. Τραγουδούν: Κώστας Μακεδόνας, Ζωή Παπαδοπούλου, Κίτρινα Ποδήλατα

7/7, Φωτεινή Βελεσιώτου, μαζί της ο Σωτήρης Μπαλλάς

8/7, Last Drive και Lost Bodies

9/7, Κρατική Ορχήστρα Αθηνών: Η ιστορία της συμφωνικής ορχήστρας σε μια ώρα, υπό τη μουσική διεύθυνση της διακεκριμένης μαέστρου Ελίζας Γώγου και με τη σύμπραξη των ταλαντούχων ηθοποιών Ορέστη Τζιόβα και Τάσου Δημητρόπουλου

14/7, Θανάσης Βασιλόπουλος, μαζί του ο Γιώργος Σαρρής

15/7, Γλυκερία: «Σμυρνέικο Μινόρε». Συμμετέχουν η Dilek Koc και η Αρετή Κετιμέ.

17/7, Koza Mostra και Θραξ Πανξ

21/7, συναυλία rock

27/7, Haig Yazdjian και Δημήτρης Υφαντής

7/8, Θοδωρής Κοτονιάς και Σαββέρια Μαργιολά. Αφιέρωμα στον Νίκο Παπάζογλου

2/9, Social Waste και Βέβηλος

 

Όλες οι εκδηλώσεις ξεκινούν στις 21.30, με ελεύθερη είσοδο, ενώ για το κοινό που θα επισκεφθεί το φεστιβάλ, τα Μέσα Μεταφοράς που εξυπηρετούν από ΗΣΑΠ Πειραιά, είναι το τρόλεϊ 20 και το λεωφορείο 859 (Στάση Δραπετσώνα).

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα