«Με τον φόρο ακινήτων εξαντλήθηκε η υπομονή μου»

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ένωσης για το Λαό και την Πατρίδα Βύρων Πολύδωρας, ο οποίος μιλώντας στο ΣΚΑΪ αναφέρθηκε παράλληλα στις θέσεις του για το χρέος.

«Σε περίπτωση που έρθω σε θέση λήψης αποφάσεων, το πρώτο που θα κάνω είναι να καταργήσω τα “χαράτσια”», σημείωσε ο κ. Πολύδωρας αναφερόμενος στον φόρο για τα ακίνητα, ενώ τόνισε ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο ήταν «το όριο της αντοχής  και της υπομονής μου» και ανέλυσε τους λόγους που τον ώθησαν στην καταψήφισή του και κατ’ επέκταση τη διαγραφή του.  «Φόρος στα ακίνητα δεν πρέπει να υπάρχει», επεσήμανε ο κ. Πολύδωρας και σημείωσε πως παρά το γεγονός ότι έχουν ψηφιστεί κατά καιρούς σχετικοί νόμοι, «δεν έχουν εφαρμοστεί».

«Η κυβέρνηση κυνηγάει το μάταιο» επεσήμανε ο βουλευτής και εξαπέλυσε επίθεση για την οικονομική πολιτική, ενώ όπως είπε δεν ψήφισε τα περισσότερα.  «Έσφιξα τα δόντια και ψήφισα το δεύτερο μνημόνιο γιατί ήταν η απόλυτη κρίση, ήμουν με το πιστόλι στον κρόταφο» είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην πρόταση του κόμματος του, σημείωσε πως θα πρέπει να οργανωθούν οι «αντιρρήσεις και οι αντιδράσεις» και έκανε εκτενή αναφορά στο ζήτημα του ελληνικού χρέους παραθέτοντας ιστορικά παραδείγματα όπως λόγου χάρη το Συμβούλιο του Λονδίνου το 1953, όταν ρυθμίστηκαν οι οφειλές της Γερμανίας με «κούρεμα».

«Δεν υπάρχει διέξοδος δίχως βαθύ κούρεμα, δίχως διαγραφή χρέους», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Πολύδωρας, ενώ απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το ενδεχόμενο να πουν «όχι» οι Ευρωπαίοι στις προτάσεις του, επεσήμανε μεταξύ σοβαρού και αστείου: «Θα τους πάω για γενοκτονία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα