Με το… φακελάκι στο χέρι γνωστός γιατρός του ΚΑΤ

Στα… παλαιότερα των υποδημάτων του είχε γράψει ένας γνωστός ορθοπεδικός – χειρούργος του ΚΑΤ τον όρκο του Ιπποκράτη. Ο γνωστός γιατρός συνελήφθη με το… φακελάκι στο χέρι, μετά από καταγγελία συγγενών ασθενούς ότι τους ζήτησε 1.000 ευρώ για να χειρουργήσει τον άνθρωπο τους.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Ο εκβιασμός του ορθοπεδικού, ότι εάν δεν πάρει τα χρήματα δεν θα έβαζε στο χειρουργείο τον ασθενή, δεν πέρασε. Έγινε καταγγελία από τους συγγενείς του νοσηλευόμενου στο ΚΑΤ στην Αστυνομία και έτσι άνδρες της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων ανέλαβαν δράση. Την Τετάρτη, σε προκαθορισμένη συνάντηση στο νοσοκομείο ο γιατρός παρέλαβε, ως προκαταβολή, το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Άμεσα επενέβησαν αστυνομικοί της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων και συνέλαβαν τον γιατρό, ενώ στο γραφείο του βρέθηκε φάκελος με το προσημειωμένο χρηματικό ποσό. Στην συνέχεια σχηματίστηκε δικογραφία, με τον γιατρό να οδηγείται στην Δικαιοσύνη.

Με ανακοίνωσή του το Υπουργείο Υγείας διευκρινίζει ότι ο γιατρός υπηρετεί στο νοσοκομείο ΚΑΤ:
«Σας ενημερώνουμε ότι χθες Τετάρτη 20/09/2017, συνελήφθη ιατρός Ορθοπεδικός του Γενικού Νοσοκομείου Αττικής “ΚΑΤ” από αστυνομικούς του Σώματος Εσωτερικών Υποθέσεων με προσημειωμένα χαρτονομίσματα σε αυτόφωρη διαδικασία για παθητική δωροδοκία».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα