Με τροπολογίες προσπαθεί να “κρύψει” η κυβέρνηση όλα τα προαπαιτούμενα

Σε φορτισμένο κλίμα διεξήχθη στη Βουλή η Διάσκεψη των Προέδρων. Ο Νίκος Βούτσης ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση αποφάσισε να φέρει αύριο σε τροπολογίες τα υπόλοιπα προαπαιτούμενα, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι υποχρεώσεις της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι στους δανειστές.

Έντονα αντέδρασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και μίλησαν για υποβάθμιση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, ενώ οι εκπρόσωποι της Ν.Δ. είπαν στον κ. Βούτση ότι αν τελικώς η κυβέρνηση επιμένει στην οδό των τροπολογιών, αυτές να έρθουν στη συνεδρίαση της Δευτέρας και όχι στην αυριανή συνεδρίαση της Παρασκευής.

Ο κ. Βούτσης διέκοψε τη Διάσκεψη των Προέδρων προκειμένου να διαβουλευθεί με την κυβέρνηση και σε λίγη ώρα η συνεδρίαση θα επαναληφθεί προκειμένου να ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.

Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της νέας Δημοκρατίας Κώστας Τσιάρας μιλώντας στους δημοσιογράφους έκανε λόγο για ευτελισμό της διαδικασίας και πρόσθεσε πως με την πρακτική αυτή η  κυβέρνηση επιχειρήσει να περιορίσει τη δημοσιότητα και τη συμμετοχή των βουλευτών. Η Ν.Δ. πρόσθεσε ο κ. Τσιάρας εκφράζει την απόλυτη αντίθεση της σε αυτή τη διαδικασία τόσο για τον τρόπο όσο και για τον χρόνο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα