Με 153 “Ναι” ψηφίστηκαν από τη Βουλή τα νέα μέτρα

Με 153 ψήφους και χωρίς κυβερνητικές απώλειες πέρασε μετά από πολύωρη συζήτηση από τη Βουλή το Πολυνομοσχέδιο με τα νέα επώδυνα μέτρα και τα αντίμετρα της συμφωνίας της κυβέρνησης με τους δανειστές.

Η ψηφηφορία ήταν ονομαστική, έπειτα από σχετικό αίτημα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρόεδρο της Βουλής, που συγκέντρωσε τις απαιτούμενες υπογραφές. Aπούσα ήταν η Χρυσή Αυγή.

‘Eκπληξη η διαφοροποίηση της Χριστοδουλοπούλου

Έκπληξη αποτέλεσε η διαφοροποίηση της Τασίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία δήλωσε παρούσα για το άρθρο 56, που αφορά τις απολύσεις των εκπαιδευτικών στην ιδιωτική εκπαίδευση.Δεν τίθεται κανένα θέμα διαγραφής στην Τασία Χριστοδουλοπούλου”, διαμήνυσε ο ΣΥΡΙΖΑ μέσω του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας, Κώστα Ζαχαριάδη. “Οι λόγοι είναι προσωπικοί κι όχι πολιτικοί. Είχε ενημερωθεί ο πρωθυπουργός”, τονίζει.

Αίτημα για ονομαστικές ψηφοφορίες κατέθεσαν τόσο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ όσο και της ΝΔ, της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του ΚΚΕ.Ειδικότερα ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε επί της αρχής και όλων των άρθρων.

Η ΝΔ επί της αρχής και των άρθρων , 1, 2, 10, 15 και 163.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη, το αίτημα της οποίας υπογράφει και ο ανεξάρτητος βουλευτής Γιώργος Καράς ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία επί της αρχής και επί των άρθρων 1, 15, 17, 20, 57, 58, 69, και 80.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα