«Μηδενίζουμε τον ELA μέσα στο 2018»

Για μηδενισμό του ELA μέσα στο 2018 έκανε λόγο ο Χρήστος Μεγάλου ενώ  «βλέπει» πιστωτική επέκταση για την Τράπεζα Πειραιώς.

Πιο συγκεκριμένα, η Τράπεζα Πειραιώς είναι σε καλή θέση ώστε να εξαλείψει πλήρως την εξάρτηση από τον ELA το 2018, αναφέρει ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου, σε ανακοίνωση της Τράπεζας που εστάλη στο Bloomberg.

Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα του πρακτορείου, η Τρ. Πειραιώς προβλέπει ρυθμό πιστωτικής επέκτασης 1% για την τράπεζα το 2008, με τη χορήγηση των νέων δανείων κυρίως προς επιχειρήσεις και ΜμΕ.

Θα πρόκειται για την πρώτη αύξηση των δανείων από την έναρξη της κρίσης, τόνισε η Τρ. Πειραιώς, η οποία τελειώνει το 2017 με τα NPLs χαμηλότερα των 20 δισ. ευρώ έναντι 20,1 δισ. ευρώ που ήταν ο στόχος.

“Έχουμε πετύχει σημαντική μείωση της χρηματοδότησης από το ευρωσύστημα. Αυτό συμβαδίζει έντονα με τις προσδοκίες μας και είμαστε σε θέση να εξαλείψουμε πλήρως τον ELA το 2018”, όπως δήλωσε ο CEO της Πειραιώς, Χρήστος Μεγάλου.

“Η ολοκλήρωση του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας τον Αύγουστο του 2018, η σταδιακή άρση των capital controls και η περαιτέρω πρόσβαση στις κεφαλαιαγορές θα είναι ο βασικός μακροοικονομικός οδηγός για το 2018”, τόνισε ο Χ. Μεγάλου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα