Μην τον είδατε, μην τον απαντήσατε…

Όσο περνούν οι ώρες τόσο φουντώνουν οι φήμες ότι ο Καταλανός ηγέτης Κάρλες Πουτζδεμόντ έχει περάσει τα σύνορα της Ισπανίας και ως ιδιότυπος φυγάς αναζητά τη «σωτηρία» του στο Βέλγιο.

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες μετά από τη δίωξη που άσκησε νωρίτερα τη Δευτέρα (30/10) ο γενικός εισαγγελέας της Ισπανίας.

Με δεδομένο λοιπόν ότι το Βέλγιο είναι ένα από τα λίγα κράτη στην Ευρωπαϊκή Ένωση όπου Ευρωπαίος πολίτης μπορεί να αιτηθεί πολιτικού ασύλου, δύο εφημερίδες μεταδίδουν ως πιθανότερο τόπο «διαφυγής τις Βρυξέλες.

Συγκεκριμένα, η εφημερίδα «El Periodico» μετέδωσε την είδηση ο αρχηγός της Καταλωνίας βρίσκεται στη βελγική πρωτεύουσα, ενώ στη συνέχεια η «La Vanguardia» μετέδωσε ότι ο Πουτζδεμόντ και οι συνεργάτες του διέφυγαν στις Βρυξέλλες προκειμένου να συναντήσουν δικηγόρους, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο αύριο Τρίτη να κάνουν και κάποιου είδους «διακήρυξη»

Σημειώνεται ότι την πιθανότητα να αναζήτησαn οι καθαιρεμένοι Καταλανοί πολιτικό καταφύγιο στο Βέλγιο ενίσχυσε ο Βέλγος υπουργός Μετανάστευσης, ο οποίος δήλωσε την Κυριακή ότι η χορήγηση ασύλου στον Κάρλες Πουτζδεμόντ από το Βέλγιο «δεν θα ήταν μια μη ρεαλιστική πιθανότητα».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα