Μητσοτάκης: «Αυτές θα είναι οι τρεις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της Ν.Δ.»

Για τις τρεις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες μίας κυβέρνησης Ν.Δ. μίλησε στην εφημερίδα «Φιλελεύθερος» ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για σημαντικές μεταρρυθμίσεις.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Νέο οργανόγραμμα για την ανώτατη διοίκηση. Με απλούστερες δομές, σαφείς αρμοδιότητες και ξεκάθαρους κανόνες λειτουργίας.

Χαμηλότεροι Φόροι: Μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% σε δύο χρόνια, μείωση της φορολογίας εισοδήματος για τις επιχειρήσεις από το 29% στο 20% επίσης σε δύο χρόνια, μείωση του φόρου στα μερίσματα και αύξηση του ορίου για υποβολή Φ.Π.Α. στις 25.000 ευρώ.

Αυτά θα γίνουν άμεσα. Και παράλληλα θα επιδιώξω εκτός από την απλοποίηση της φορολογικής νομοθεσίας να οικοδομήσουμε την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ώστε ο νέος φορολογικός νόμος να μην αλλάξει για τουλάχιστον μία πενταετία.

Η τρίτη μεταρρύθμιση αφορά την απλοποίηση της διαδικασίας αδειοδότησης των επενδύσεων. Οι προθεσμίες έκδοσης αδειών από την πλευρά του κράτους θα τηρούνται απαρέγκλιτα. Το βάρος της συμμόρφωσης θα αντιστραφεί από τον ιδιώτη στο κράτος. Αλλά δεν μένουμε μόνο εκεί: θεωρούμε ότι οι επενδύσεις μεγάλου ενδιαφέροντος θα πρέπει να έχουν προτεραιότητα. Επίσης οι έλεγχοι πιστοποίησης θα μπορούν να γίνονται και από ιδιώτες, όπως συμβαίνει ήδη με τα ΚΤΕΟ ή στη Ναυτιλία».

«Ο συνδυασμός αυτών των δράσεων θα διαμορφώσει το περιβάλλον εκείνο που απαιτείται για να έρθουν νέες επενδύσεις στην Ελλάδα. Επενδύσεις οι οποίες είναι απαραίτητες για τη δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας», κατέληξε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα