Μητσοτάκης – Καραμανλής με «γέφυρα» τη Ντόρα…

Μία ώρα και ένα τέταρτο διήρκησε η συνάντηση της Ντόρας Μπακογιάννη με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.
Τα δύο ιστορικά στελέχη της ΝΔ συζήτησαν για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, την εξωτερική πολιτική αλλά και τις κινήσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

 

Η δεύτερη αξιολόγηση που δεν ολοκληρώνεται και ο κίνδυνος για χειρότερες μέρες για την χώρα μας εξαιτίας των λανθασμένων κινήσεων των κυβερνόντων ήταν από τα θέματα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή.

 
Ρεπορτάζ: Σπύρος Παπαδάκης

 
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Α» και οι δύο απέφυγαν να συζητήσουν θέματα που αφορούν στα εσωτερικά της ΝΔ, άλλωστε – όπως χαρακτηριστικά τονίζει καλά πληροφορημένη πηγή – δεν θα ήταν fair γίνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε περιοδεία στη Κρήτη.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ωστόσο ότι έγινε εκτενή κουβέντα για τον Πάνο Καμμένο και την προσπάθειά του να προσεγγίσει τους «καραμανλικούς». «Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει εξ’ ονόματος του Κώστα Καραμανλή, πόσο δε μάλλον άνθρωποι που είναι εκτός ΝΔ και δεν έχουν συναντηθεί ποτέ μαζί του», μας λέει άνθρωπος του περιβάλλοντός του.
Ιδιαίτερη αναφορά έγινε προς του ισχυρισμούς που διατύπωσε πρόσφατα ο υπουργός εθνικής άμυνας σε σχέση με το βέτο στο Βουκουρέστι για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και τα όσα είπε για την τότε στάση της κυρίας Μπακογιάννη.

Καραμανλής και Μπακογιάννη θέλουν να περάσουν μετά τη συνάντηση το μήνυμα ταύτισης απόψεων που είχαν την περίοδο εκείνη βάζοντας «φρένο» στους ισχυρισμούς Καμμένου.
Η Ντόρα Μπακογιάννη έχοντας και την πολιτική εμπειρία αλλά και γνωρίζοντας τον τρόπο που λειτουργεί ο Πάνος Καμμένος, θέλησε να επιστήσει την προσοχή στον Κώστα Καραμανλή προκειμένου να αποφευχθούν οι πολιτικές παρεξηγήσεις και να μην βρεθούν στελέχη που θα ρίξουν νερό στο μύλο της εσωστρέφειας.

 

Οι κινήσεις του πρώην…

 
Άλλωστε όπως πρώτη η «Α» είχε αναφέρει, στην τελευταία τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Κώστα Καραμανλή, η παράκληση του προέδρου της ΝΔ  ήταν να σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι των δηλώσεων αλλά και να αποτρέψει ο πρώην πρωθυπουργός ανθρώπους του να μιλάνε αντ ‘ αυτού. Ο Κώστας Καραμανλής θεώρησε πολύ λογική την αντίδραση του προέδρου του κόμματος και σύμφωνα πάντα με κύκλους της πλ. Μαβίλη ξεκαθάρισε ότι δεν έχει εξουσιοδοτήσει κανένα να μιλά εξ΄ ονόματός του και ότι δεν είχε καμία σχέση ούτε με τις τοποθετήσεις Μειμαράκη αλλά ούτε και με την κίνηση των δύο πρώην υπουργών του (Σάββα Τσιτουρίδη, Νίκο Τσιαρτσιώνη) να προβούν σε πολιτική πρωτοβουλία. Ο Κώστας Καραμανλής έδειξε να γνωρίζει τα πάντα και δεν ήταν φειδωλός στις απαντήσεις του. Τα ίδια ανέφερε και στη σημερινή συνάντηση του με την Ντόρα Μπακογιάννη.
Πάντως η ηγετική ομάδα της ΝΔ παρατηρεί ιδιαίτερη κινητικότητα από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού. Η αίσθηση που έχουν είναι ότι ο Καραμανλής αισθάνεται πλέον την ανάγκη να «μιλάει» ο ίδιος και βλέπουν με επιφύλαξη την πρόταση του για συνεδρίαση της Κ.Ο. προκειμένου να σταλούν εκ νέου μηνύματα από τον Μητσοτάκη. Την Πέμπτη λοιπόν 16 Μαρτίου σύσσωμη η Κ.Ο. θα περιμένει να ακούσει τη στρατηγική του κόμματος δια στόματος προέδρου το οποίο θα περιέχει και «τράβηγμα του αυτιού» σε κάποια «κακά παιδιά»…
Το σίγουρο είναι πως μόνο τυχαία δεν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η σημερινή συνάντηση καθώς αυτά που ενώνουν τον Κώστα Καραμανλή με την Ντόρα Μπακογιάννη είναι σαφώς περισσότερα από αυτά τους χωρίζουν και είναι σίγουρο ότι στην πορεία του Κυριάκου Μητσοτάκη προς το Μέγαρο Μαξίμου καταλυτικό ρόλο θα παίξει η γέφυρα που «χτίζει» η ίδια εδώ και μήνες μεταξύ Πειραιώς και πλ. Μαβίλη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα