Μια φωτογραφία από κινητό έσωσε τη ζωή ενός βρέφους

Τα κινητά τηλέφωνα των περισσότερων γονέων ανά την υφήλιο είναι γεμάτα με –τι άλλο;- από φωτογραφίες των παιδιών τους. Ένα κλικ από τα πρώτα γενέθλια του μωρού, ένα δεύτερο όταν κάνει τα πρώτα του βήματα, ένα τρίτο όταν αμήχανα αλλά με παιδική ενθουσιασμό κοιτά τον φακό.

Για μία μητέρα, όμως, από το Ιλινόις των ΗΠΑ υπήρξε μία συγκεκριμένη φωτογράφιση η οποία αποδείχτηκε όχι μόνο σημαδιακή αλλά και σωτήρια ταυτόχρονα για τη ζωή του παιδιού της. Ήταν ακριβώς τότε που η 31 ετών Τζούλι Φιτζέραλντ φωτογράφισε τον μόλις 2 ετών γιο της Άβερι, διαπιστώνοντας ανήσυχη ότι στη εικόνα που απαθανάτισε το κινητό της η κόρη του ματιού του γιού της είχε αποτυπωθεί με έναν περίεργο άσπρο χρωματισμό.

Η νεαρή μητέρα διαισθάνθηκε κάτι δεν πάει καλά και έσπευσε να αναζητήσει περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο. Περιγράφοντας, λοιπόν, τα συμπτώματα του Άβερι και αναζητώντας πληροφορίες σε διάφορα φόρουμ, ένας χρήστης που είχε βιώσει παρόμοιο περιστατικό, έβαλε υποψίες στη Τζούλι ότι ο γιος μπορεί να πάσχει από καρκίνο!

Η Τζούλι δεν έχασε χρόνο και πήγε τον Άβερι στον γιατρό, ο οποίος υπέβαλε το αγοράκι σε σχετικές εξετάσεις. Το αποτέλεσμα; Η διάγνωση έδειξε ότι το 2 ετών βρέφος είχε ένα ρετινοβλάστωμα και το 75% του ματιού του ήταν καλυμμένο με όγκους.

Μιλώντας στο WREX η Τζούλι περιέγραψε την περιπέτειά της ως εξής: «Παρατηρούσα το μάτι του Άβερι έναν με δυο μήνες στο φως προσπαθώντας να δω κάτι στο πίσω μέρος του ματιού του. Δεν ήθελα να τραβήξω τη φωτογραφία αρχικά, επειδή είχα αυτό το επίφοβο συναίσθημα. Όταν την είδα, κατάλαβα ότι κάτι πολύ άσχημο συμβαίνει».

Οι γιατροί που εξέτασαν το αγοράκι είπαν ότι πιθανότατα ήταν τυφλός από το αριστερό του μάτι όλη του τη ζωή, αλλά οι όγκοι είχαν αναπτυχθεί κατά τις τελευταίες έξι εβδομάδες.

Ο πατέρας του αγοριού, έδωσε απλές συμβουλές για όσους βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση: «Ακούστε τον/τη σύζυγό σας. Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας. Και μην περιμένετε, μην περιμένετε να δείτε εάν βελτιώνεται».
Το ζευγάρι περιμένει τώρα να δει αν το αγόρι θα χρειαστεί χημειοθεραπεία. Ωστόσο, οι γιατροί είναι αισιόδοξοι ότι ο καρκίνος έχει αφαιρεθεί.

(Με πληροφορίες από το lifo.gr)

 

2881DE9400000578-0-image-a-13_1431211788978 paidaki

https://www.youtube.com/watch?v=z7bSnlfkR3g

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα