Μισέλ Πλατινί: «Με πήδηξαν!»

Σε τραγική ψυχολογική κατάσταση βρίσκεται ο εδώ και εννέα χρόνια περίπου πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί, καθώς πριν από λίγα εικοσιτετράωρα πληροφορήθηκε ότι απορρίφθηκε η ένσταση της ποινής που του έχει επιβάλει η Επιτροπή Ηθικής της FIFA.

Έτσι, ο Γάλλος παράγοντας παραμένει υπό καθεστώς «παύσης καθηκόντων» και περιμένει πλέον την οριστική απόφαση που πιθανώς να τον αφήσει εκτός ποδοσφαιρικής κοινότητας για έξι χρόνια. Όταν δημοσιογράφος της καταλανικής εφημερίδας “El Mundo Deportivo” τον πλησίασε και του ζήτησε μία δήλωση, εκείνος αρνήθηκε να μιλήσει και απλά του είπε: «Με πήδηξαν, αλλά θα το πάω μέχρι τέλους!». Ο Πλατινί εξακολουθεί να πιστεύει πως η οικονομική συναλλαγή του ιδίου με τον Μπλάτερ ήταν καθ’ όλη νόμιμη και πως τον έχει πάρει η μπάλα των εξελίξεων γύρω από την υπόθεση διαφθοράς της FIFA, ενώ στην πραγματικότητα εκείνος όχι μόνο είναι απ’ έξω, αλλά και ένας παράγοντας που είχε όρεξη και διάθεση να εμπλακεί με την Παγκόσμια Ομοσπονδία προκειμένου να αναβαθμίσει το ποδόσφαιρο σε όλον τον κόσμο.

Σύντομα θα προσφύγει στο CAS προκειμένου να άρει την τιμωρία των τριών μηνών, αλλά είναι μάλλον απίθανο να προλάβει την Επιτροπή Ηθικής που αναμένεται να λάβει την οριστική της απόφαση σε λιγότερο από ένα μήνα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα