Μοιράστηκαν γκολ και βαθμούς ΠΑΣ και Πανιώνιος (1-1)

Μοιρασιά στα Ιωάννινα… ΠΑΣ και Πανιώνιος είχαν ευκαιρίες για να πάρουν το παιχνίδι στους «Ζωσιμάδες» το βράδυ της Δευτέρας (18/9), αλλα έμειναν τελικά στο 1-1 το οποίο δεν αφήνει κάποιον -ιδιαίτερα- παραπονεμένο.

Καλύτεροι συνολικά στο παιχνίδι ή αν θέλετε πιο απειλητικοί ήταν οι Ηπειρώτες, οι οποίοι έδειξαν πως είχαν τον τρόπο να βγάλουν πιο εύκολα φάσεις. Αυτό, όμως, δεν ήταν αρκετό για να τους δώσει εν τέλει τη νίκη κόντρα στους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι με τον βαθμό έπιασαν Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ στη δεύτερη θέση.

Στον Πανιώνιο μπορεί να δώσει κανείς αρκετά ελαφρυντικά δεδομένου ότι χρειάστηκε να κάνει τρεις αναγκαστικές αλλαγές. Δεν είναι σύνηθες να βλέπουμε κάτι τέτοιο με τον Μιχάλη Γρηγορίου να μην μπορεί να κάνει τις αλλαγές που θα ήθελε χάνοντας κατά σειρά τους Σιώπη, Ντουρμισάι και Γκιοατά. Ο τελευταίος φαίνεται να έχει πάθει και την πιο μεγάλη ζημιά.

Όσον αφορά τους πρωταγωνιστές, από τους γηπεδούχους ο καλύτερος του ματς ήταν ίσως Κοζορώνης, ο οποίος δημιούργησε αρκετά προβλήματα. Πολύ κινητικός ο Μπουκουβάλας,ενώ προσπάθησε αρκετά και ο Χαλκιαδάκης. Ο Γιάκος ήταν στις φάσεις, αλλά του έλειψε η καλή τελική επιλογή. Από την άλλη, σκόρερ αλλά και μοιραίος στο τέλος ο Μασούρας, ενώ θετικός ήταν ο Βλάχος. Αψυχολόγητη η ενέργεια του Μπανανά στη φάση της ισοφάρισης, ενώ δεν πατούσε καλά ούτε ο Γκιοατά. Αρνητικός ο Μασούντ, ο οποίος για ένα ακόμη ματς είχε πολλά νεύρα με αποτέλεσμα να αποβληθεί.

Με αρκετή διάθεση μπήκαν στο ματς οι παίκτες των δύο ομάδων και αυτό φάνηκε από τις πρωτοβουλίες που προσπαθούσαν να πάρουν στα πρώτα λεπτά. Στόχος τόσο του ΠΑΣ Γιάννινα όσο και του Πανιωνίου ήταν να μην περιμένουν και να παίξουν με την μπάλα κάτω για να δημιουργήσουν προβλήματα.

Εκείνοι που το κατάφεραν πρώτοι ήταν οι γηπεδούχοι, οι οποίοι είχαν μία καλή στιγμή στο 9′ με τον Καρανίκα. Στη συνέχεια ανέβηκαν πολύ οι Κοζορώνης και Γιάκος, οι οποίοι συνεργάστηκαν σε 2-3 περιπτώσεις δημιουργώντας προβλήματα στην αντίπαλη άμυνα. Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή του 25′ με τον Γιάκο.

Οι Ηπειρώτες προσπαθούσαν με κοντινές πάσες να φτάσουν στο γκολ, αλλά δεν μπορούσαν να διασπάσουν εύκολα την «κυανέρυθρη» άμυνα. Ήταν πολλά, όμως, τα κόρνερ που κέρδισαν. Ωστόσο δεν έβγαλαν ουσιαστικά ούτε μία φάση μέσα από αυτά με αποτέλεσμα να μην ιδρώσει ιδιαίτερα ο Αστράς.

Όσο για τους παίκτες του Πανιωνίου, φαινόταν ότι κάτι τους έλειπε στην τελική επιλογή. Ο Μασούρας δεν φάνηκε καθόλου, ο Μασούντ ήταν καλά κλεισμένος και ο Λάμπρου πήρε πάνω του ελάχιστες προσπάθειες. Έτσι δεν γινόταν να φτάσει καν η μπάλα στον Ντουρμισάι με αποτέλεσμα να μην έχουν οι φιλοξενούμενοι ούτε μία κλασική ευκαιρία.

Ωστόσο, το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Πανιώνιο, ο οποίος σκόραρε μόλις στο 49′. Η επίθεση που έβγαλε ήταν εξαιρετική, Μασούντ, Λάμπρου και Βλάχος άλλαξαν την μπάλα και ο Μασούρας από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

Έτσι, δόθηκε η ευκαιρία στον Πανιώνιο να κάνει το παιχνίδι του, δηλαδή, να γυρίσει στα μετόπισθεν και να προσπαθήσει να χτυπά με αντεπιθέσεις. Ο ΠΑΣ Γιάννινα, όμως, δεν τον άφησε αντιδρώντας πολύ γρήγορα. Μόλις στο 57′ ήρθε η ισοφάριση με τον Χαλκιαδάκη από μεγάλο λάθος του Μπανανά στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα.

Στη συνέχεια οι Ηπειρώτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ψυχολογία που είχαν και να κάνουν την ανατροπή, όμως, δεν έβρισκαν εύκολα διαδρόμους. Γι’ αυτό ο Πετράκης έριξε στο ματς τους Μανθάτη και Σολτάνι με τον πρώτο να έχει και μία καλή στιγμή στο 78′.

Η… απάντηση του Πανιωνίου ήταν στο 83′ με τον Μασούρα, ο οποίος πάντως βρισκόταν εμφανώς σε θέση οφσάιντ. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μασούντ αποβλήθηκε και εκεί τελείωσαν όλα για τους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι στο φινάλε αναγκάστηκαν να παίξουν για να μη χάσουν, κάτι που κατάφεραν.

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Βελλίδης, Μαυροπάνος, Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Καρανίκας (89′ Ναδάλες), Μπουκουβάλας, Γαρουφαλιάς, Λίλα (78′ Μανθάτης), Κοζορώνης, Γιάκος (82′ Σολτάνι), Χαλκιαδάκης.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Αστράς, Βλάχος, Γκιοατά (81′ Κάργας), Μπανανά, Χατζισαφί, Σιώπης (43′ λ. τρ. Σαββίδης), Κόρμπος, Μασούντ, Λάμπρου, Μασούρας, Ντουρμισάι (71′ λ. τρ. Σπιριντόνοβιτς).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα